La plantilla de Lidl farà vaga aquest dijous per exigir una desescalada segura i el compliment dels acords

La protesta, convocada per CCOO i UGT, afecta 13.500 treballadors i 600 establiments. La companyia de supermercats té un magatzem a Montcada que dona feina a 250 persones

Lidl té un magatzem al polígon La Granja, a Mas Rampinyo, amb una plantilla de més de 250 persones
Montcada Comunicació

CCOO i UGT han convocat aquest dijous una jornada de vaga a la cadena de supermercats Lidl, amb un magatzem al polígon la Granja de Montcada que dona feina a més de 250 persones. La falta de protocols de prevenció en seccions com el textil, reobertes recentment al públic, i l’incompliment de l’acord signat a principi de l’estat d’alarma són dos dels motius que argumenten ambdós sindicats per organitzar la mobilització, que afectarà 13.500 treballadors i 600 establiments de la companyia a l’Estat.

Segons han informat les dues organitzacions en un comunicat, Lidl s’ha negat a reforçar la vigilància a les botigues, a augmentar les hores de contracte per equilibrar la sobrecàrrega de treball dels últims mesos, a condonar les hores negatives d’alguns departaments i a pagar les hores complementàries programades. “Han trencat les converses i han tirat per la via unilateral, abandonant la negociació tant per assegurar una desescalada segura per a la plantilla, com per compensar el gran esforç que ha fet, exposada a un gran estrés físic i psicològic”, ha comentat José Rodríguez, secretari d’organització de la secció estatal de CCOO a Lidl, que treballa al magatzem ubicat a Mas Rampinyo. “L’empresa, de forma unileral, va decidir pagar al 150% totes les hores treballades del 9 al 29 de març, però tampoc ho ha complert”, ha manifestat Rodríguez, qui creu que l’objectiu de la marca alemanya és aprofitar la situació d’incertesa que ha provocat la pandèmia “per retallar drets i prestacions al pròxim conveni col·lectiu que s’ha de negociar”.

La vaga d'aquest dijous serà la primera d'un calendari de mobilitzacions que tenen per objectiu "fer recapacitar i recitificar l'empresa en el seu posicionament", ha expressat el president del comitè d'empresa del magatzem de Lidl a Montcada, Miguel Ángel Gómez, d'UGT, qui ha destacat que "farem accions a les botigues per informar la clientela, perquè també està en joc la seva salut". D'altra banda, Gómez ha lamentat que la direcció hagi arribat a un acord amb la patronal de Lidl al País Basc, "creant un greuge comparatiu, amb treballadors de primera i segona categoria". 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari