El Voluntariat per la llengua es manté de forma virtual

Durant el confinament, el Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 ha registrat una trentena de parelles lingüístiques virtuals

Montserrat Parra i Ionela Azoiten, una de les parelles lingüístiques que s'ha constituït avui
Arxiu/Laura Grau
Una parella lingüística d'una de les anteriors edicions

El 12 de març, el Consorci per a la Normalització Lingüística, del qual forma part el SLC de Montcada i Reixac, va haver d’interrompre totes les activitats presencials arran del decret d’estat d’alarma, tant les formatives com les que es fan fora de l'aula. També les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) que estaven fent trobades presencials van haver d’aturar-se de manera immediata. Des d’aquell moment se’ls va informar que tenien la possibilitat de continuar fent les converses per mitjà de videoconferència o videotrucada. D’aquesta manera, moltes d’aquestes parelles han pogut continuar practicant el català.

Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp…

La conversa distesa a través del mòbil o l'ordinador amb una persona voluntària que parla català és un bon complement per a les persones que estan aprenent la llengua i volen fer-la servir, tant per a alumnes que estaven fent un curs de català presencial, com per als qui ara el fan en línia a través de Parla.cat, com per a qualsevol persona d'arreu del món.

Durant el període de confinament s’ha incrementat considerablement el nombre de parelles lingüístiques virtuals. Des d’inici d’any ja s’han creat 451 parelles lingüístiques virtuals a tot Catalunya, 340 de les quals s’han format durant la crisi de la COVID19, 30 de les quals s’estan gestionant des dels nostres municipis. Les persones interessades a participar-hi poden donar-se d’alta directament a www.vxl.cat/participa-hi, enviar un Whatsapp al 637 388 189 o un correu electrònic a [email protected].

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari