Concentració en defensa de la sanitat pública

La convoca la Taula per la Salut i es farà a les 19h, davant del CAP Montcada

Diverses pancartes de la Taula per la Salut, a la façana del CAP Montcada, reclamen més recursos per a la sanitat pública
Montcada Comunicació

La Taula per la salut ha convocat dimarts, a les 19h, una concentració davant del CAP Montcada per un sistema nacional públic de salut universal, equitatiu i solidari que garanteix el dret a la protecció de les persones i per reclamar que la restitució de totes les retallades que ha sofert des del 2010. Segons els col·lectiu, l'atenció primària n'ha estat la més afectada amb la pèrdua de més de la meitat de recursos econòmics i una disminució gradual de les plantilles de personal, gairebé del un 15%. "El sistema de salut ha perdut en una dècada 920 metges de família i una xifra similar d'infermeres; la reducció de plantilla ha estat de 2.400 professionals", assenyala el col·lectiu en un comunicat.

La Taula afirma que l'actual model sanitari català és el resultat d'una trajectòria històrica que ha prioritzat l'externalització, la privatització i la concertació de serveis. "La crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus ha constatat com és d'imprescindible la sanitat 100×100 pública", ha posat de manifest el col·lectiu tot destacant el paper i l'entrega dels seus professionals. 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari