Catalunya entra a la ‘nova normalitat’

Hi ha una fase de transició fins al 25 de juny, on es mantenen els aforaments de la fase 3

S'haurà de continuar portant mascareta si no es pot garantir la distància de seguretat
Pilar Abián

La Generalitat ha aprovat aquest dijous un decret en què s’estableixen les bases de la ‘nova normalitat’, que començarà aquesta nit, només 24 hores després que el govern estatal donés llum verda a l’entrada a la fase 3 de la desescalada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona –on s’inclou Montcada i Reixac– i Lleida. A partir d’ara, l’executiu català regula aquesta etapa amb totes les competències, deixant sense efecte les mesures de l’estat d’alarma, que clourà el pròxim dissabte.

Hi haurà una fase de transició fins al 25 de juny, durant la qual s’aplicaran els aforaments del 50% en interiors i del 75 en exteriors. A partir d’aquesta data, es produeix un canvi de concepte en la reglamentació, desapareixent els percentatges i sent els propis ciutadans els qui hauran de garantir que es compleix la distància d’un metre i mig de seguretat respecte a la resta d’invididus que hi hagi a l’espai, ja sigui obert o tancat, amb l’equivalent a un espai de seguretat de 2’5 m² per persona.

La mascareta serà obligatòria al transport públic i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. Es poden celebrar reunions familiars i activitats socials, sempre que no es generin aglomeracions, és a dir, no es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat. Els parcs infantils poden obrir sense oblidar les recomanacions de les mascaretes i la distància.

Seccions:

Deixa un comentari