El SLC reprèn l’atenció presencial amb cita prèvia

Els cursos de català i les parelles lingüístiques s’han mantingut per via telemàtica

Anna Rodríguez i Flor Ruiz, durant la primera trobada presencial després del confinament
Pilar Abián

A partir de l’1 de juliol el Servei Local de Català (SLC) farà atenció telefònica i presencial amb cita prèvia a les seves oficines de la Casa de la Vila, situades a la quarta planta, amb horari de dilluns a dijous de 10 a 13h. Tot i tancar portes des de la declaració de l’estat d’alarma, el 12 de març, el SLC va continuar en contacte amb l’alumnat a través dels cursos en línia tutoritzats, en què participen 25 montcadencs, que s’examinaran per obtenir la titulació dels diferents nivells cursats a mitjan de juliol. Tampoc es va interrompre el programa Voluntariat per la Llengua (VxLL). Les 10 parelles lingüís­tiques apuntades van decidir mantenir les trobades setmanals per videotrucada, ja que no podien reunir-se físicament a causa de les mesures del confinament. 

També es van constituir dues parelles noves, que van iniciar la seva relació de forma virtual, sumant-se així a les més de 300 que es van formar durant el confinament a tot Catalunya. El programa VxLL posa en contacte una persona voluntària, que parla català correctament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La parella formada per la voluntària Anna Rodríguez i l’aprenenta Flor Ruiz, d’origen peruà, es va retrobar el 17 de juny per primera vegada després de gairebé tres mesos sense trobar-se físicament. Han mantingut algunes converses per videotrucada, però celebren tornar a estar juntes “perquè ens resulta més fàcil la comunicació”, explica Rodríguez. Les persones interessades a participar-hi poden donar-se d’alta directament a www.vxl.cat/participa-hi, enviar un Whatsapp al 637 388 189 o un correu electrònic a [email protected].

Coincidint amb la reobertura, el SLC ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb consells i models per a la correcta redacció dels cartells informatius que l'actual situació de desconfinament ha fet tan habituals als aparadors dels establiments sobre temes com els horaris, els elements de protecció, la capacitat del local, la distància de seguretat. La campanya, titulada Persianes amunt, es fa  amb la col·laboració de l'MCC, l'Associació de Comerciants de Can Sant Joan i l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari