Montcada i Reixac registra una dotzena de positius en els darrers quinze dies

El municipi se situa en una taxa de creixement de contagis de l’1,4%, molt a prop del llindar acceptable en casos de pandèmia, que és l’1’2%

Dades referides a Montcada i Reixac en data del 21 de juliol, a les 14.35h
Agència de Qualitat i Avaluacions Sanitàries de Catalunya

Les àrees bàsiques de salut de la regió sanitària de Barcelona Ciutat, on s’inclou Montcada i Reixac, ha registrat un total de 1.542 nous casos de contagis de la Covid-19 en els darrers quinze dies, dels quals 12 s’han produït al municipi –a data d’avui n’hi ha un total de 302 positius des de l’inici de la pandèmia. Aquestes dades de l’Agència Catalana de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya van ser facilitades ahir durant la reunió del consell assessor territorial del PROCICAT, òrgan on participen els municipis de l’Àrea Metropolitana afectats per la resolució aprovada per la Generalitat de Catalunya per frenar l’augment d’infeccions per coronavirus. El consell es reunirà diàriament mentre duri la situació originada a l’Àrea Metropolitana.

En representació de Montcada i Reixac va participar a la reunió el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), qui avui ha traslladat una missatge de tranquil·litat a la ciutadania: Les dades del municipi ens situen en una taxa de creixement de contagis de l’1,4%, molt a prop del llindar acceptable que fixen els experts en casos de pandèmia, que és l’1’2%. L'Ajuntament reclamava des de l'inici de la crisi sanitàries dades fiables, en rebre xifres diferents segons les fonts oficials consultades, una queixa que l'alcaldessa va expressar públicament aquest passat cap de setmana a través dels mitjans de comunicació. 

Durant la reunió d’ahir, De la Torre va traslladar al consell assessor del PROCICAT la preocupació municipal per la manca de coordinació del Govern amb els ajuntaments que han d’aplicar les mesures restrictives. Tots els municipis estem amoïnats per la manca de concreció de les mesures adoptades per la Generalitat per contenir els contagis”. L’Ajuntament encara no ha rebut resposta a la sol·licitud formal d’autorització per reobrir Montcada Aqua i els cinemes locals i per mantenir els esdeveniments culturals programats, atès que en tot moment han seguit fil per randa les mesures i recomanacions sanitàries per frenar els contagis de coronavirus.

El consistori continua duent a terme el servei de megafonia pels carrers per tant de recordar a la ciutadania la importància de mantenir les mesures de distància social i higiene.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari