La Generalitat xifra en 26 el nombre de defuncions de montcadencs

Salut facilita les dades actuals i restrospectives sobre el total de positius i d’òbits, aquests últims concentrats entre el 19 de març i el 2 de maig

Salut facilita dades per primer cop sobre el nombre de defuncions per la Covid-19 al municipi

Atenent a les reiterades peticions dels municipis metropolitans afectats per l'última resolució de la Generalitat per frenar la pandèmia de la Covid-19, l'administració autonòmica ha començat a facilitar a la premsa les dades sobre el nombre de positius i de defuncions registrades a cada localitat. Segons l'informe traslladat avui als mitjans, a data d'avui a Montcada i Reixac hi ha 282 positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, dels quals 12 afecten veïns actualment a residències –sense concretar la ubicació de les mateixes. En els darrers 15 dies –des de 8 al 22 de juliol– s'han registrat 21 casos.  

Pel que fa al nombre de defuncions, la xifra ascendeix a 26 –19 corresponen a casos confirmats i 7, a sospitosos. D'aquest total, 19 s'han produit a centres hospitalaris, 5 a residències, 1 a domicili i 1 sense concretar. La primera mort està datada el 19 de març i l'última, el 2 de maig.

 

Variació de xifres

El nombre de positius facilitats pel Departament de Salut difereixen lleugerament dels que ofereix l’Observatori de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), que situa la xifra en 309 –27 persones més– i el nombre de sospitosos en 2.244 –dada que el Departament no concreta. Segons Salut, la variació respon al fet que les seves dades es basen en els diagnòstics positius arran de proves PCR mentre l'AQuAS –agència pública independent– incorpora altres variables de diagnosi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari