L’Alcadessa qüestiona el sistema de rastreig que ha desplegat la Generalitat

Laura Campos (ECP) ha criticat a la Consellera de Salut, Alba Vergés, per la detecció de casos, que finalment han estat negatius, i on no es va activar cap mecanisme de traçabilitat

L'Alcaldessa, Laura Campos (ECP)
Mario Azañedo
Campos alerta que s'està baixant la guàrdia en les celebracions familiars, on es registren el 47% dels nous positius

L'Alcaldessa, Laura Campos, ha qüestionat de forma oberta en el seu canal de Twitter el paper dels rastrejadors que ha desplegat el Departament de Salut de la Generalitat i ha criticat la Consellera, Alba Vergés, per defensar l'eficàcia del nou sistema de traçabilitat dels positius per detectar i aïllar els focus de contagi. Campos s'ha mostrat decebuda i preocupada i ha titllat la gestió de la titular de Salut d"irresponsable i incompetent".

El cas que ha denunciat Laura Campos és el d'un treballador de l'Ajuntament. El seu fill va estar en contacte amb un familiar que va donar positiu poc després a les proves PCR, amb símptomes lleus. Després de conèixer el resultat, la família es va adreçar ràpidament al CAP per alertar de la situació i acollir-se als testos ràpids. El treballador municipal, de serveis essencials, ha actuat amb responsabilitat "i com que no ha estat en contacte amb la plantilla no s'activa el protocol d'actuació sanitària, sense que ningú d'estaments oficials s'hi hagi posat en contacte", explica Campos, tot denunciant que "Catalunya és on s'estan sumant més contagis i per contra, hi ha menys rastrejadors i amb 400 dispensaris i CAPS tancats".

'La Veu' ha conegut el cas d'una família que ha estat quatre dies confinada a casa després de mantenir contacte amb un positiu en una festa d'aniversari. Set dies després d'haver fet la prova amb resultat negatiu, els membres de la família montcadenca no han rebut cap trucada per part del Departament de Salut. Laura Campos insisteix en què "és molt important que no ens relaxem amb les festes i les celebracions amb amics i família, que representen el 47% dels nous contagis".

Aposta per la cultura segura
Campos també ha volgut incidir en la represa aquest cap de setmana de les activitats autoritzades per la Generalitat, com són el cicle de cinema a la fresca i els concerts al parc de l'Antiga Cerveseria, on Dani Nel-lo i la seva banda va actuar aquest dissabte. "La cultura segura no es pot aturar i no podem penalitzar un sector que està fent grans esforços per complir escrupolosament les mesures de seguretat", ha subratllat l'Alcaldessa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari