Una trentena d’alcaldes demanen la continuïtat de les targetes moneder durant el mes d’agost

Els ajuntaments acusen la Generalitat d’incomplir el compromís de donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables durant els mesos no lectius

Targetes moneder per cobrir despeses alimentàries de les famílies en situació vulnerable
Premsa/Ajuntament

Els alcaldes d'una trentena d'ajuntaments metropolitans, entre els quals hi ha l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos (ECP), han enviat una carta a la Generalitat demanant que reconsideri la decisió de finalitzar aquest divendres els ajuts alimentaris via targetes moneder i que durant totes les vacances escolars, de manera excepcional per la situació de crisi, sigui la fórmula per donar resposta a les necessitats d’alimentació dels infants i adolescents en risc d’exclusió social. Els sotasignants recorden que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció en què el Govern es comprometia a "donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables, durant els mesos no lectius de l'estiu del 2020, conjuntament amb la resta d'administracions, i utilitzant també els fons que es rebin de l'Estat".

Segons Laura Campos, "la decisió de cancel·lar les targetes el 31 de juliol suposa un greu incompliment d’un compromís amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables". Els ajuntaments s'han assabentat d’aquesta decisió a través d’una instrucció i no han tingut l'oportunitat de debatre-la conjuntament i analitzar-ne les conseqüències. La taxa de pobresa infantil abans de la pandèmia era del 31% i s'estima que a finals d'aquest any s’enfilarà fins al 34,6%, i fins al 50% entre les famílies monoparentals, segons l’informe Infància en reconstrucció elaborat per Save the children.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari