Els centres escolars ja tenen el protocol d’actuació

Els departament de Salut i Educació de la Generalitat l’han presentat públicament

Després de sis setmanes de confinament, els infants podran sortir al carrer complint les directrius de les autoritats

A partir del 14 de setembre, per poder accedir als centres escolars, les famílies han de verificar que els infants no presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 ni una temperatura superior al 37,5ºC. No es permet anar a escola en cas d’estar aïllat per donar positiu en Covid-19, estar a l’espera de resultat de PCR, conviure amb una persona diagnosticada o estar en quarantena domiciliària. Els alumnes que tinguin una malaltia crònica d’elevada complexitat, en acord entre la família i l’equip pediàtric, es valorarà les implicacions de reprendre l’activitat presencial als centres.

Així ho recull el protocol elaborat pels departament de Salut i Educació de la Generalitat que s'ha presentat aquest dijous a Barcelones i que hauran de seguir els els centres escolars davant de casos de Covid19. En cas positiu en un o més membres d’un grup de convivència estable es recomana la quarantena de tot el grup de convivència durant 14 dies. Això suposarà la interrupció de l’activitat lectiva presencial per al grup, a qui se’ls farà a tots el test PCR.

En cas positiu en dos membres no convivents que formen part de dos grups diferents de convivència dins d’un mateix espai, com pot ser un edifici, una ala d’un edifici o un torn: es recomana la quarantena dels grups de convivència d’aquell espai durant 14 dies. S’interromp l’activitat lectiva presencial en l’espai afectat en el mateix període i es farà el test a tots els membres del grup.

En cas positiu en dos o més membres no convivents que formen part de grups de convivència en diferents espais: es plantejaria la quarantena dels grups de convivència afectats durant 14 dies i es farà un PCR a tots els membres. Es podria, a més, plantejar la interrupció de l’activitat lectiva presencial del centre educatiu durant aquest temps.

En els tres supòsits, en cas que un dels contactes del grup doni negatiu un cop s’hagin fet tots el test PCR, no eximeix de la necessitat de mantenir la quarantena durant els 14 dies que dura el període màxim d’incubació.

El retorn al centre educatiu d’un cas confirmat de Covid-19 es farà un cop passin com a mínim 72 hores des de la resolució dels símptomes, i sempre i quan la persona no hagi requerit ingrés hospitalari, l’hagi atès l’atenció primària i hagi estat aïllada al domicili durant al menys 10 dies. Per tornar al centre no serà necessària la realització d’una PCR de control.

Actuació en cas de familiars d’un cas
Els germans o familiars d’un cas sospitós, a l’espera dels resultats, han de romandre a casa a l’espera dels resultats. En sortir negatiu, es poden reincorporar al centre. En cas que es confirmi el positiu en germans o familiars, la resta de membres de la família hauran de fer quarantena durant 14 dies i passar el test.  

En qualsevol cas, no està indicat l’aïllament preventiu dels membres del grup de convivència estable dels germans o familiars del cas en el moment de fer-los el PCR. En cas de resultat positiu del test, s’establiran les mesures oportunes en els grups de convivència dels germans o familiars convivents.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari