Salut descarta cribatges massius a Montcada per l’evolució favorable de la pandèmia

Els dos CAP duplicaran les proves PCR diàries, passant de 50 a 100

La taxa de reproducció del coronavirus a Montcada és inferior al de la resta de municipis de l'Àrea Metropolitana
ICS

De moment, el Departament de Salut ha descartat fer a Montcada i Reixac cribatges massius com s’han fet a Ripollet, Sabadell, o Torre del Baró. Així ho ha comunicat a l’alcaldessa Laura Campos (ECV) que havia demanat que el municipi s’acollís també a les proves Des de la Conselleria s’assegura que “l’evolució de la pandèmia està actualment sota control” ja que la taxa actual reproductiva de la malaltia “és, ara per ara, inferior a la mitjana de l’Àrea Metropolitana”.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, des que va finalitzar l’estat d’alarma no s’ha detectat cap brot a Montcada i Reixac i s’ha pogut fer un seguiment de la cadena de transmissió que hi ha hagut en els nous casos positius. El consistori, a més a més, també fa un control periòdic de la situació a la ciutat a través de la Comissió de Seguiment de la COVID19, on participa juntament amb altres alcaldes i alcaldesses de l’Àrea metropolitana, autoritats sanitàries i el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez qui s’ha compromès amb l’alcaldessa a duplicar el nombre de proves PCR diàries que es duen a terme als CAP de Montcada i Reixac, passant de les 50 actuals a 100. Un increment que per a l’alcaldessa, Laura Campos, resulta molt positiu. “En un moment tan complicat com l’actual i on l’amenaça del virus continua present, hem de garantir que els nostres CAP puguin respondre amb eficàcia en qualsevol moment“, ha declarat. Tanmateix, des dels Centres d’Atenció Primària i també des del Departament de Salut asseguren que totes aquelles persones que necessiten fer-se una PCR -sigui perquè presenten símptomes o perquè han estat en contacte estret amb algú que ha resultat ser positiu en el virus- tindran garantida la prova.

Aquest dijous, Campos es reunirà amb el delegat del Govern a Barcelona i amb la responsable de la regió sanitària, Anna Aran, per tal de tractar de primera mà en quina situació es troba actualment Montcada i Reixac. A aquesta reunió també han estat convidats la resta de partits amb representació institucional perquè puguin seguir l’actualitat del virus al municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari