El risc de contagi es manté en la franja de molt alt des de mitjan de setembre

El govern dictaminarà noves mesures més restrictives a partir d’avui per a tot el territori

Segons les dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat, en el termini d’una setmana, del 3 al 9 d’octubre, s’han registrat a Montcada i Reixac 53 casos positius de la Covid-19 confirmats per PCR. Això situa el risc de rebrot en 489 punts, més del doble del 200 –la xifra a partir de la qual es considera que la possibilitat de contagi és molt elevada. El nombre de casos detectats al municipi s’ha incrementat des de mitjan de setembre. Dels pacients diagnosticats en els darrers dies dos es troben ingressats a l’hospital i un tercer, a l’UCI.

L'alcaldessa Laura Campos (ECP) reconeix que les dades són "preocupants" i ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva, a l'espera que el govern dictamini una nova bateria de restriccions més severes per a tot Catalunya, comunicació prevista per a aquest dijous. Campos ha criticat l'alarmisme que generen les xifres de contagis que fan servir alguns mitjans de comunicació, molt per sobre de la realitat, i recomana acudir a fonts fiables com la pàgina web del departament de Salut dadescovid.cat.

Als centres educatius del municipi, ara per ara els contagis es mantenen a ratlla. El Departament d’Educació assenyala que en aquests moments només hi ha un grup confinat a l’escola La Ginesta de Can Cuiàs.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari