Prop de 1.500 tests en una jornada

El Departament de Salut fa el primer cribratge massiu al municipi

Gairebé la totalitat d'alumnes de l'INS La Ferreria, així com el personal docent i administratiu del centre –al voltant de 1.500 persones– participen avui en el primer cribratge massiu que ha fet el Departament de Salut al municipi a través de l’atenció primària de l’ICS –amb professionals dels equips de Montcada– i amb la participació d'infermeres de l’Hospital Vall d'Hebron. Els alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles han estat citats a diferents hores a la porta de l'institut per entrar en grup a fer-se la PCR.

La intervenció té com a objectiu de detectar casos asimptomàtics i estudiar els seus contactes estrets per tal de tallar cadenes de transmissió del virus i l’elecció d’aquest centre s’ha fet seguint una sèrie d’indicadors epidemiològics poblacionals que les conselleries d’Educació i Salut estableixen de manera conjunta i després que s’hagin detectat diversos casos positius a les aules. A l'espera dels resultats, l'activitat lectiva a l'INS La Ferreria continua amb normalitat.

Resposta positiva

"La participació a les proves, que són voluntàries, és molt elevada i això és molt positiu ja que permetrà frenar una possible transmissió comunitària de la Covid-19", ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui s'ha desplaçat aquest matí a l'institut acompanyada de la regidora d'Educació, Jessica Segovia (ECP). L'edil també ha assenyalat que, en funció dels resultats que doni el cribatge, podria augmentar substancialment el nombre de positius a Montcada "tot i que la xifra no seria real, atès que mols alumnes de cicles de l'INS La Ferreria provenen d'altres municipis", ha matisat Campos.

A data d'avui, segons les dades facilitades per la Generalitat a través del portal dadescovid.cat, el nombre de pacients de la localitat ingressats a causa del virus s'eleva a 9 –cap, però, a cures intensives. El risc de rebrot i el de transmissió han baixat respecte la setmana anterior. El primer s'ha reduït gairebé a la meitat i se situa en 322,6  i el de transmissió ha passat del 2,24 a l'1,04. "La tendència a la baixa dels indicadors és bona però la situació continua sent preocupant i no ens podem relaxar, cal continuar actuant amb prudència i responsabilitat", ha manifestat l'alcaldessa.

Per la seva banda, la regidora d'Educació ha valorat positivament el primer mes del nou curs que va començar amb molta incertesa a causa de la pandèmia. "El 97% de les aules estan funcionant amb normalitat i el nombre de grups confinats ha estat molt baix", ha fet constar Segovia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari