Els primers resultats del cribratge a l’INS La Ferreria obliguen a confinar prop de 400 alumnes

Salut encara no ha publicat la xifra global de positius

Alumnes fent cua a les portes del centre el dia del cribratge
Pilar Abián

Segons fonts de l’INS La Ferreria, al voltant de 400 alumnes s'hauran de confinar a casa després que el cribratge massiu fet el 19 d’octubre detectés casos asimptomàtics entre una vintena de subgrups estables de diferents nivells. Tot i que encara no s’han públicat les xifres oficials d’infectats, el centre educatiu té constància de diferents positius a través de les pròpies famílies un cop consultats els resultats de les PCR al web ‘lamevasalut.cat’. 

Gairebé la totalitat d’alumnes de l’INS, així com el personal docent i administratiu del centre –al voltant de 1.500 persones– es van fer la prova PCR en el cribratge organitzat pel Departament de Salut a través de l’atenció primària de l’ICS –amb professionals dels equips de Montcada– i amb la participació d’infermeres de l’Hospital Vall d’Hebron. La intervenció es va fer amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics i estudiar els seus contactes estrets per tal de tallar cadenes de transmissió del virus i l’elecció d’aquest centre s’ha fet seguint una sèrie d’indicadors epidemiològics poblacionals que les conselleries d’Educació i Salut estableixen de manera conjunta i després que s’hagin detectat diversos casos positius a les aules.

Com era de preveure, els resultats parcials coneguts fins ara han posat de manifest que el nombre de casos asimptomàtics és elevat. Es dona la circumstància, però, que malgrat que les xifres es puguin disparar a nivell local, no tots els positius seran realment de Montcada i Reixac ja que, en ser un dels pocs de la comarca que té cicles, bona part de l’alumnat de l’INS La Ferreria és de fora.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari