Entra en vigor el toc de queda per intentar frenar la Covid-19

Entre les 22 i les 6h queda restringida la mobilitat

Aspecte de la rambla dels Països Catalans passades les 22h
Raül Rivas

A partir d'aquesta nit entren en vigor les noves restriccions de mobilitat marcades pel govern central amb el nou decret d'estat d'alarma destinat a fer front a la pandèmia. A Catalunya, l'horari del toc de queda fixat per la Generalitat és de 22 a 6h. En aquesta franja només es podrà circular per causes justificades. 

Les excepcions seran per anar i tornar de la feina o per motius professionals; complir obligacions institucionals o legals; assistir i tenir cura de persones grans, menors i dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; comprar medicaments, productes sanitaris o bens de primera necessitat; anar a centres mèdics i sanitaris; anar a centres veterinaris amb les mascotes per motius d'urgència i per qualsevol "causa major" o situació de necessitat.

D'altra banda, els establiments públics i comerços hauran de tancar a les 21h i, en el cas d'actes culturals, finalitzaran a les 22h –els assistents tindran el marge d'una hora per tornar a casa. El toc de queda també afecta l'horari de gimnasos i les activitats esportives i recreatives, que hauran de finalitzar a les 21h. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari