Disseny i fabricació en clau Covid

I-MAS desenvolupa diferents productes creats expressament per fer front a l’actual pandèmia

La crisi de la Covid-19 ha afectat la majoria de sectors econòmics. Moltes empreses estan tenint serioses dificultats per adaptar-se a la ‘nova normalitat’ o, fins i tot, per sobreviure. En aquest context, però, també han sorgit noves oportunitats de negoci vinculades a com fer front a la pandèmia. La firma I-MAS, ubicada al Pla d’en Coll i dedicada al disseny, l’enginyeria i el prototipat de productes, ja ha desenvolupat en els darrers mesos diferents propostes en aquest sentit, tant pròpies com per a tercers i la demanda no para de créixer.

 

Projecte solidari

Una de les iniciatives que ha dut a terme és la clau anti-covid que evita el contacte directe amb superfícies com tiradors de portes, pestells, botons d'ascensor o caixers. “Entre els equips de disseny d'I-MAS i prototipatge de Proto & Go! vam dissenyar aquesta eina que té com a objectiu limitar l'expansió del virus”, ha explicat Quim Alcántara, director de l’Àrea de disseny i desenvolupament de l’empresa. La particularitat d’aquest projecte, nascut en ple confinament, és que va néixer amb una vocació solidària. La firma va fabricar 10.000 claus que va distribuir gratuïtament i a data d’avui, continua oferint-la a través del seu web. Qui n’estigui interessat, empreses o particulars, es pot descarregar l’arxiu del producteSTL i imprimir-lo en 3D. “Aquest ha estat el nostre gra de sorra per ajudar a frenar la pandèmia, juntament amb la fabricació de mascaretes”, ha afegit Alcàntara.

 

Demanda creixent

Des de la seva arribada al municipi, ara fa 11 anys, aquesta empresa nascuda al 2004 a Molins de Rei i que compta amb una cinquantena de treballadors, ha desenvolupat més de 3.000 projectes per a diferents sectors. En els últims mesos, però, molts dels encàrrecs giren al voltant de la Covid. Justament, abans de l’inici de la pandèmia van dissenyar i fabricar per a un client un purificador d’aire per a eliminació de partícules que ara s’està instal·lant per arreu, tant a espais públics com privats per la seva gran efectivitat i que supleix la necessitat de ventilació. “Casualment el vam fer abans d’aquesta crisi però, ateses les seves característiques, ha tingut una entrada en el mercat brutal”, ha remarcat el director de l’Àrea de disseny i desenvolupament d’I-MAS. Existeix la versió de columna portàtil i també la de sostre.

Un altre projecte que ja està en fase de comercialització és una pulsera amb dispensador portàtil d’hidrogel amb capacitat per a 20 neteges. “Aquesta idea, desenvolupada per encàrrec d’un altre client, permet que cada persona pugui dur al canell o en un cordó penjat al coll un minidipòsit recarregable amb la dosi necessària per passar el dia; és especialment adequat per a persones que treballen en l’àmbit sanitari, de la restauració o qualsevol altre sector que exigeixi una neteja constant de les mans”, comenta Alcàntara.Tots aquests projectes ja estan al mercat però n’hi ha d’altres que I-MAS encara no pot desvetllar per una qüestió de confidencialitat, ja que estan en procés de desenvolupament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari