La jornada de donació de plasma d’aquest dijous es trasllada a la Casa de la Vila

Les persones amb anticossos de la Covid-19 poden ajudar a convalescents de la malaltia

Continuen obertes les inscripcions per participar a la jornada de donació de plasma que es farà dijous al municipi. Les persones que han passat la Covid-19, pel fet de tenir anticossos, poden ajudar a través del seu plasma pacients que es troben ingressats a centres hospitalaris i evitar així que la seva situació s’agreugi. Amb aquest objectiu, el Banc de Sang i Teixits organitza dijous amb la col·laboració de l’Ajuntament una jornada de donació adreçada a persones que hagin superat la malaltia.

Montcada i Reixac serà el quart municipi de Catalunya en acollir aquesta campanya que es farà a la Casa de la Vila –inicialment estava previst a l'Espai d'entitats Poblet. L'horari serà de 9.30 a 14h, i de tarda, de 16.30 a 21h. Qui vulgui donar plasma per a convalescents ha de tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; no haver rebut mai una transfusió de sang; haver superat la Covid-19 fa més de 28 dies; tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia, i en el cas de les dones, no haver estat mai embarassada. Per donar plasma Covid-19 és imprescindible inscriure’s a través del formulari del web donarsang.gencat.cat/plasmacovid19. Un cop inscrit, un equip mèdic farà un contacte amb la persona candidata via telefònica per fer-li una entrevista i donar-li cita.

La jornada del dia 15 també estarà oberta a les persones que vulguin donar plasma sense que sigui imprescindible haver superat la Covid-19. En aquest cas, s’han d’inscriure prèviament al web donarsang.gencat.cat/plasma.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari