El TSJC tomba el toc de queda

Des da matinada de divendres ja no hi ha confinament nocturn

La Generalitat ha prorrogat el toc de queda 15 dies més a 176 municipis de Catalunya
Arxiu/ Montcada Comunicació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la proposta del Govern de la Generalitat aprovada aquest dimarts per prorrogar les restriccions per contenir la pandèmia en horari nocturn. Així, les mesures de contenció, que afectav en Montcada i Reixac entre la 1 i les 6h han quedat sense efecte a la pràctica totalitat de municipis metropolitans, inclosa la ciutat de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat aquest dijous l’anul·lació del toc de queda nocturn per a la majoria de municipis de Catalunya, entre els quals s’inclou Montcada i Reixac i la resta de poblacions limítrofes; també Barcelona. La mesura entrarà en vigor a partir del divendres 20 d’agost.

Els magistrats no han avalat els nous criteris que la Generalitat va anunciar a principis de setmana, on rebaixaven el llindar per establir el toc de queda a una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Segons el TSJC, aquests canvis responen a criteris d’ordre públic, en comptes de sanitaris.

En la seva resolució, però, el TSJC sí s’aprova mantenir les restriccions actuals pel que fa a reunions i trobades socials (limitades a un màxim de 10 persones, excepte en casos d’una única bombolla de convivència) o actes religiosos i cerimònies civils (on l’aforament continua sent del 70%). A més, els locals d’oci, lleure, culturals i esportius hauran de tancar a les 00.30 h i la venda de begudes alcohòliques en establiments comercials estarà prohibida entre les 22 i les 6 h.

Així doncs, només 19 dels 148 municipis inicialment previstos mantindran el toc de queda. Es tracta de localitats amb més de 5.000 habitants on la incidència acumulada a set dies és superior a 400 casos per cada 100.000 habitants; el llindar de referència fet servir fins fa dues setmanes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari