El nou curs acadèmic, 100% presencial i amb mascareta obligatòria

Els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena, mesura que afecta l’ESO i el Batxillerat

Els alumnes majors de 6 anys hauran de seguir portant la mascareta a les aules
La redacció

Les escoles i els instituts del municipi han rebut les instruccions que el Departament d’Educació de la Generalitat ha fixat per al proper curs 2021-2022 que s’iniciarà el 13 de setembre i que serà 100% presencial.

L’element diferenciador respecte el curs passat afectarà sobretot la secundària ja que una part important de l’alumnat de l’ESO i el Batxillerat estarà vacunat, fet que permetrà flexibilitzar les quarantenes. Els estudiants que hagin rebut la pauta completa o que ja hagin passat la malaltia no hauran de fer quarantena si hi ha un contagi al grup i podran continuar fent classe de forma presencial.

Els no vacunats sí que s'hauran de confinar a casa com a contacte estret i continuaran tenint classe, però en línia. Quan es confini una classe, no es farà proves a tot el grup per saber si hi ha més positius, tal i com passa amb la resta de la població des del passat mes de juliol. Les mesures, que s'han presentat aquest dilluns seran vigents, de moment, el primer trimestre.

 

Mascareta obligatòria

La mascareta continuarà sent obligatòria per a tot l'alumnat a partir de primària. L'expansió de la variant delta, més contagiosa, no permet, almenys encara, retirar aquesta mesura, que es podria replantejar els propers mesos en funció de la immunitat assolida amb la vacunació, el context epidemiològic i la normativa vigent.

Les entrades als centres seguiran sent esglaonades però les escoles es començaran a obrir a les famílies, a qui es permetrà entrar al pati, sempre i quan per fer-ho no hagin d'entrar a l'edifici. Els pares d'alumnes d'infantil –P-3 i P4– podran acompanyar els alumnes a l'aula en la fase d'integració.

Quant a les mesures d'higiene, es relaxen els protocols de neteja, que es farà un cop al dia, i es permetrà compartir material. Les aules es continuaran ventilant i es podran fer activitats extraescolars –amb un màxim d'entre 10 i 15 alumnes– i colònies, amb el protocol establert. Pel que fa les activitats esportives, les mesures s'equiparen a les de l'esport de competició.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari