Montcada Escena es presenta aquest divendres al Kursaal

L’acte inclourà un avanç de les 7 obres del programa i un reconeixement als actors amateurs Antoni Escrigas i Sebastià Costa

'Su día de suerte' compta amb una desena d'actors i actrius
Arxiu/Laura Grau
Una escena de l'obra 'Su día de suerte', estrenada a l'Auditori a l'anterior edició del Montcada a Escena
Una de les escenes de la comèdia de Teatrac 'Su día de suerte'

La sisena mostra de grups de teatre locals Montcada a Escena, que organitza la Regidoria de Cultura i Patrimoni, torna als escenaris del municipi amb un total de set espectacles, xifra rècord en la seva història, i amb la incorporació del grup Titelles, que hi participa per primera vegada. El cicle es presentarà oficialment aquest divendres 26 d’octubre al Kursaal, on cada companyia mostrarà un petit avanç de les seves propostes teatrals (20.30h). La comèdia ‘Su día de suerte’, que el grup Tea­trac va estrenar en l’anterior­ edició, obrirà el programa el dissabte 27 d’octubre al Kursaal (19h).

L’Ajuntament aprofitarà l’acte per fer un reconeixement a Sebastià Costa i Llobet, de l’Abi, i Antoni Escrigas i Salvatella, de La Unió, dues persones que, des de les seves respectives entitats, han dut a terme una tasca tea­tral al municipi. Costa ha estat un referent durant dues llargues etapes de la secció de teatre de l’Abi: la primera, dels anys cinquanta als 60 del segle XX, i la segona, rebatejat com a Grup Escènic Arturo Calvo –actual Teatrac–, dels anys setanta als vuitanta. Escrigas ha participat durant força anys en la representació d’un clàssic de les festes de Nadal ‘Els Pastorets’ de La Unió de Mas Rampinyo. Va tenir un paper destacat en la celebració del trentè aniversari d’aquesta tradició i sempre ha estat vinculat a la majoria dels muntatges teatrals que s’han fet a l’entitat.

Quatre de les set obres programades són estrenes: ‘El misterioso caso del Hotel Regina’, una peça del grup Sayuc que combina l’humor i la trama detectivesca (11 de novembre, al Kursaal); ‘Trio de negres’, una adaptació del grup Teatroia’t de la comèdia de Bernat Joan sobre tres verges negres (1 de desembre, a l’Auditori), ‘Regiones y provincias’, del grup Titelles, que homenatja el gènere de la revista (2 de desembre, al Kursaal), i ‘L’escriptor’, a partir de contes de Txékhov, a càrrec de l’Aula de Teatre de Montcada. També podrem tornar a veure el musical ‘L’esperit de Woodstock’, del grup de Teatre La Salle Montcada (10 de novembre, al teatre de La Salle) i ‘Políticament incorrecte’, del grup Tea345 (17 de novembre, al Kursaal).

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari