Víctor Bea i tres actors més funden Finestra Estràbica

La companyia aposta pel teatre de màscares i assaja tres cops per setmana a La Unió

L’actor local Víctor Bea –el segon per l’esquerra–, amb els seus companys del teatre de màscares, Ander Basaldua, Isabel Bisshopp i Jordi Escolà
Laura Grau

Investigar les múltiples possibilitats del tea­tre de màscares i la comèdia humana és el repte que es planteja la companyia teatral La Finestra Estràbica, fundada el passat mes d’octubre pel montcadenc Víctor Bea i tres actors més de diferents procedències, el basc Ander Basaldua, la canària Isabel Bisshopp, i el tarragoní Jordi Escolà. Tots quatre s’han format a l’Escola Internacional de Teatre Berty Tovías, deixeble del prestigiós­ dramaturg francès Jacques Lecoq. Assagen tres cops per setmana al local de La Unió de Mas Rampinyo, que també utilitzen com a taller per fabricar les seves pròpies màs­cares.

Formar el grup ens per­met posar en pràctica i integrar tot el que hem après a l’escola”, explica Bea, conscient­ que el context actual no és gaire favorable per a les petites companyies.­ “Per poder viure d’això hem de ser versàtils i capaços de fer teatre de sala, però també de carrer”, diu l’actor. El grup treballa les seves obres a partir d’improvisacions i vol utilitzar la sàtira i l’estil bufonesc per llençar una mirada crítica sobre la societat. Un dels seus referents és el grup internacional d’artistes Familie Flöz. “Ens queda molta feina per fer, però la nostra intenció és estrenar el primer espectacle al setembre vinent”, conclou. Bea és l’actual responsable de les obres de carrer de la companyia Pentina El Gat i imparteix un taller de teatre a l’institut Montserrat Miró en el marc del programa IntegrArte d’Adimir.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari