Gala Cortés publica el seu primer treball ‘El temor de las medusas’

El montcadenc Salva Criado és la veu i la guitarra del conjunt de rock, a més del compositor dels onze temes del cedè

Salva Criado, enmig de Dani Ktna i Mikel Bàssquez, en una imatge de promoció del disc
Alfredo Vaquero

El grup Gala Cortés ha publicat el seu primer treball, titulat ‘El temor de las medusas’, un disc replet de rock amb tocs de pop, marcat per la veu del seu cantant, guitarra i lletrista, el montcadenc Salva Criado, la profunditat harmònica i l’energia del directe. Els seus companys de viatge en aquesta nova aventura són el barceloní Mikel Bassquez (baix) i el tarragoní Dani Ktna (bateria), exmembres de Shuarma. Salva ha format part de diverses formacions, entre les quals destaca Circo de las Mariposas.

 

El disc ha vist la llum després d’un any i mig de concerts a dintre i fora de Catalunya per aconseguir els fons necessaris per sufragar-ne la gravació. “Actuar davant de gent que no ens coneixia de res, ens ha permès comprovar que la nostra música no deixa indiferent ningú; pot ser que no sigui del teu estil, però d’entrada és com una bufetada i si l’aguantes, t’hi quedes enganxat”, explica Dani. “La nostra premisa bàsica –afegeix Mikel– era transmetre la sensació d’energia, sense perdre l’elegància ni el control”. Tots tres són conscients­ que la seva proposta fuig del rock més lleuger que està més de moda, però que el risc paga la pena. “No tenim complexes en accelerar el ritme, ficar sols de guitarra i donar canya amb la bateria”, diu Mikel.

 

El disc s’ha gravat en directe als estudis Blind Records de Barcelona, perquè el grup no volia que és perdés la càrrega energètica que es desprèn als seus concerts. “Creiem­ que els productors, Santos Berrocal i Fluren Ferrer –a qui ens uneix una gran amistat–, han captat perfectament el que volíem”­, destaca Salva. El fet que cadascun dels músics pertanyi a una generació musical diferent –Salva té 26 anys, Dani, 31 i Mikel, 42– també suposa un valor afegit a l’hora d’arranjar els temes. “Partim de l’esbós que proposa Salva i, a partir d’aquí, fem una pluja d’idees­ en què cadascun aportem els nostre bagatge musical i la nostra experiència personal”, explica Dani. Pel que fa a les lletres, Salva ha fet un recorregut per vivències i experiències pròpies i, en un exercici terapèutic, les ha convertit en una successió d’estats d’ànim, en què les metàfores i els enigmes tenen força pes. Precisament el tema que dóna nom al disc, ‘El temor de las medusas’, fa referència “a la necessitat de fer front a les nostres pors i treure ferro a les situacions difícils­ que ens trobem al llarg de la vida, perquè de tot s’aprèn”, explica Salva.

 

El primer disc de Gala Cortés surt a la venda aquest dimarts 4 de novembre al preu de 10 euros. Els seus seguidors el podran trobar al centre comercial FNAC i a les diferents plataformes digitals (Itunes, Spotify, Bandcamp). El concert  oficial de presentació tindrà lloc el 7 de novembre al número 30 del carrer Àlaba de Barcelona (23h), amb entrada gratuïta –l’artista convidat serà Joe Traveller. El treball, format per onze temes, ja ha rebut els elogis del prestigiós crític musical Mr. Mackenzie al seu blog Nova Sonora –on es pot escoltar el disc en primícia. L’expert destaca “la senzillesa d’estil i el poc excés de floritures, que ens ajuda a centrar-nos en una guitarra de riffs accelerats, una bateria de plom i un baix que fa de perfecte suport melòdic”. La banda ja té set concerts programats al mes de novembre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari