Glamour i emoció a la gala de presentació de Montcada a Escena

Els premis Dalmau han recaigut en el director de Teatrac, Xeui Jiménez, i en l’artista Manolo Flores, a títol pòstum

Encarna Sáiz, germana de Manolo Flores, recull el premi Dalmau de mans de l'alcaldessa, Laura Campos
Laura Grau
Divinas van conduir la gala de presentació juntament amb el coordinador del cicle, Climent Sensada
Xeui Jiménez, entre l'alcaldessa Laura Campos i la regidora Ana Ballesta

El Teatre Municipal es va vestir de gala ahir la tarda per acollir la presentació de la novena edició de Montcada a Escena, que omplirà de teatre fet a casa els tres espais escènics de la ciutat aquesta tardor. La cerimònia va ser conduïda per les tres components de Divinas –una de les quals, Irene Ruiz, és filla de Montcada–, companyia guanyadora del Premi Dalmau al millor espectacle de la temporada 2013-14 segons la votació popular. Per a la regidora de Cultura i Patrimoni, Mònica Martínez (ICV-EUiA), –que va obrir l'acte– "és un orgull que les companyies locals confiïn en el Montcada a Escena per estrenar les seves obres".  

En la primera part de l'acte, els vuit grups que participen a la mostra van avançar un fragment de les propostes que representaran des d'ara i fins al desembre. La majoria dels muntatges de la mostra són estrenes absolutes. L’única excepció és la comèdia negra ‘Arsénico por compasión’, del grup Tea345, que es va estrenar a La Unió amb motiu de la Festa Major de Mas Rampinyo i que es tornarà a representar al Teatre Municipal el 7 de novembre. El grup Titelles estrena la comèdia musical ‘Radio La Tita, los 40 Frikitaun’ el 25 d’octubre al Kursaal; Teatrac presenta el vodevil ‘Taxi’ l’1 de novembre al Kursaal; el grup La Salle Montcada estrena ‘Get Back el musical’ al teatre de l’escola el 14; Teatroia’t presenta l’obra dramàtica ‘Doña Ramona’ el 20 al Kursaal; Dèria, ‘Mujeres habitadas’ el 27 a l’Auditori i Sayuc, ‘Familia & Cia’ el 12 de desembre al Kursaal. El cicle clourà el 19 al Teatre Municipal amb l’obra de l’Aula de Teatre basada en el ‘Poema de Nadal’, de Josep M. de Sagarra. Com a preàmbul de la mostra, el dia 16 els alumnes del Taller de Teatre van representar 'Pleniluni de Cera' a la Casa de les Aigües.

En la segona part, l'alcaldessa Laura Campos (ICV-EiA) i la presidenta de l'Àrea Social, Ana Ballesta (Círculo-Montcada), van lliurar els premis Dalmau. Xeui Jiménez, actor i director de Teatrac, va obtenir un dels guardons per la seva tasca teatral amb el grup de l'Abi, al qual està vinculat des dels anys vuitanta. Jiménez va agrair efusivament el premi i va manifestar la seva gran passió "per explicar històries a través de la paraula i el cos dalt d'un escenari'. L'artista Manolo Flores, que va morir el passat mes de novembre, va obtenir un altre dels premis a títol pòstum, que va recollir la seva germana Encarna Sáiz, visiblement emocionada. Laura Campos, amiga personal de l'artista, el va recordar "com una persona bona i generosa, que va col·laborar sempre amb el poble i que va plantar cara als prejudicis per la seva condició d'homosexual en una època en què no era gens fàcil". El premi al millor espectacle de la temporada passada, decidit per votació popular, va ser per al monóleg de Lolita Flores basat en 'La plaça del diamant'. Durant la gala també es van sortejar entrades entre el públic assistent i es van fer fotografies al fotocol que va muntar l'Afotmir al vestíbul del Teatre Municipal. El grup Divinas va interpretar diverses cançons dels seus espectacles al llarg de la cerimònia.

  

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari