Santi Romero cedeix part del seu arxiu a Montcada Comunicació

Una selecció d’aquest fons, format per més de 5.000 fotografies del municipi, es podrà veure en una exposició que s’inaugura aquest dijous a la Casa de la Vila (19.30h)

Festa de Carnaval de 1990, una de les imatges de l’arxiu de Santi Romero que s’exposaran a partir del 21 de setembre a la Casa de la Vila
Arxiu/Santi Romero
Santi Romero, en una imatge del 2008, quan va exposar les imatges del llibre 'Microbis', editat per Montcada Comunicació

Més de 5.000 fotografies integren el fons fotogràfic que Santi Romero (Montcada i Reixac, 1959)) i la seva família han cedit a Montcada Comunicació, el departament municipal que gestiona La Veu, laveu.cat i Montcada Ràdio. Les imatges reflecteixen l’evolució urbanística, social i cultural del municipi des de final dels setanta, quan va començar a treballar per a La Veu –en la seva primera etapa– fins als noranta. El fons també inclou abundant material de la seva faceta com a fotògraf de diferents publicacions de partits d’esquerres i sindicats com Treball, del PSUC, Avant, del PCC i Lluita obrera, de CCOO.

La gerent de Montcada Comunicació, Pilar Abian, ha agraït a Romero i a la seva família la cessió del material amb el compromís de posar-lo a disposició del públic en un futur. “Creiem que és un fons de gran valor perquè testimonia els canvis que ha sofert la nostra ciutat des de la transició política fins a la dècada dels noranta”, ha afegit Abián, qui ha agraït la tasca de les dues persones que van digitalitzar els negatius, Sara Abadia i M. Ángeles Hernández, en el marc d’un pla d’ocupació de l’Ajuntament. 

Part del material, al voltant d’una seixantena de fotografies, es podrà veure a la Casa de la Vila a partir d’aquest dijous en una exposició que ha organitzat la Regidoria de Cultura i Patrimoni amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir). La inauguració començarà a les 19.30h.

Amb només 14 anys, Santi Romero va sentir la màgia de la fotografia gràcies a la càmara que li va regalar un oncle seu. Va decidir estudiar a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny, a Barcelona, i obrir-se pas com a fotògraf de premsa. Va aconseguir publicar a diaris d’informació general com El Periodico, El País, L’Avui i Diari de Sabadell, a més de ser col·laborador fix del Diari de Barcelona i L’Observador fins al 1994. També va treballar a La Veu de la Ciutat –premsa comarcal de Sabadell– com a fotògraf i redactor corresponsal de Montcada i Reixac. Del 2006 al 2012 va fer tasques de fotògraf per a La Veu, especialment per a la secció d’esports. Aquesta serà la segona exposició de Romero a Montcada. La primera va ser al 2008 amb les imatges que va fer per il·lustrar els microrelats del llibre ‘Microbis’, editat per Montcada Comunicació amb motiu del concurs literari ‘El Basar’. Al 2009 va il·lustrar el llibre ‘Sang verda’, editat pel CD Montcada (2009). Actualment es troba retirat per motius de salut.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari