L’Afotmir celebra el 30è aniversari recordant els seus inicis analògics

L’exposició està formada per una trentena d’imatges realitzades abans del 2006 per socis de l’entitat

Totes les fotografies exposades van ser processades en un laboratori abans del 2006
Laura Grau
Força públic a la inauguració de la mostra commemorativa de l'Afotmir a la Casa de la Vila
D’esquerra a dreta, Pedro Caballero, Mónica Martínez i Cosme Oriol, durant l’acte d’inauguració de la mostra commemoratives del trentè aniversari

El 2 de novembre de 1987 un grup de 40 persones aficionades a la fotografia van fundar l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir), amb el suport de l’Ajuntament. Trenta anys després, l’entitat s’ha convertit en un dels membres més actius del teixit associatiu, arribant als 270 socis i aconseguint fer-se un lloc en el món de la concursística. Per commemorar l’efemèride, va inaugurar el 14 de novembre a la Casa de la Vila una exposició de fotografies en blanc i negre que van ser realitzades abans del 2006 per socis de l’entitat mitjançant el processat químic o analògic. Es tracta d’imatges totalment artesanals, processades en un dels laboratoris de les tres seus que ha tingut al llarg d’aquests 30 anys: el Casalet de Cultura del carrer Balmes –ara Can Tauler–, l’Abi i el Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo, l’actual seu. 
Alguns assistents recordaven amb certa nostàlgia les hores passades dins la cambra fosca, fent el revelat del negatiu i el positivat, per obtenir còpies de qualitat en suport de paper. En canvi, per a d’altres la fotografia digital i el processament de les imatges per ordinador ha permès guanyar temps i obtenir resultats sorprenents, a més de ser un sistema més ecològic perquè no s’usen productes químics.  
Per al president Cosme Oriol, la clau de l’èxit de l’entitat és “l’aposta per la formació contínua i per l’intercanvi de coneixements perquè aquí tots aprenem de tots”. De fet, cada setmana passen pel local una mitjana de 150 persones per assistir a cursos o fer altres activitats. “L’assignatura pendent és atraure gent jove i amb aquest objectiu volem organitzar un curs de fotografia i video realitzats únicament amb dispositius mòbils”, va anunciar Oriol.
Pedro Caballero, que va ocupar la presidència durant un curt període de temps de forma accidental, va destacar la qualitat de les instal·lacions de Mas Rampinyo, “que no tenen res a envejar a la de clubs fotogràfics tan importants com el de Donostia i que mai no ens haguessim imaginat que arribaríem a tenir”. La regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA), va felicitar l’entitat per la seva tasca de promoció de la fotografia durant trenta anys i, especialment, “la seva gran implicació en la vida cultural del municipi”. L’acte central del trentè aniversari tindrà lloc a l’abril la Casa de les Aigües, i es convidarà les entitats agermanades de Perpinyà i Berga.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari