La revista ‘Quaderns’ desvetlla com era el Castell del Turó de Montcada

El número 35 , que es va presentar aquest dijous, inclou una investigació que confirma el castell de la localitat francesa d’Orthez és una còpia exacta de l’edificació que hi havia al municipi

Josep Bacardit durant la presentació del número 5 de la revista 'Quaderns', a la Fundació Cultural
Sílvia Alquézar

La Fundació Cultural va donar la benvinguda al Nadal amb la presentació del número 35 de la seva revista ‘Quaderns’, en un acte que va tenir lloc aquest dijous al local de l’entitat. La publicació, de caràcter bianual, inclou com a article destacat un treball d’investigació de Josep Bacardit que confirma que el castell de la localitat francesa d’Orthez és una còpia exacta del castell que hi havia al Turó de Montcada. El més important és que hem trobat els plànols que ens permet imaginar-nos com era el nostre castell, del qual no teníem cap dada”, va destacar Bacardit, molt emocionat, durant la presentació, que va començar amb la projecció d’un vídeo sobre el viatge que va realitzar a Orthez al juny passat. El reportatge, elaborat pels germans Oriol i Joan Costa i Joan Vidal, es pot veure al web de la Fundació Cultural i al grup de Facebook ‘tu no eres de Montcada’.

 

L’últim número de ‘Quaderns’ també recorda la figura del mossèn Josep Mas en un article elaborat per Ricard Ramos; la fàbrica de iogurts de Can Tuxans, fet per Xavier Colomé; el fotògraf professional Paco Gisbert, a càrrec de Francesc López; i dos dels components del grup Tertúlia, el poeta Pere Llorens i la soprano Eva Cohn Vossen, escrit per Antoni Orihuela, secretari de la Fundació, qui va destacar “la bona acollida que té la revista entre la població”. El número 35 conclou amb un recull fotogràfic de Gabriel Gil sobre les vies de comunicació al municipi. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari