Maria Medinilla i Roger Grau presenten la seva primera web sèrie

‘Nosaltres’ forma part d’un projecte de sensibilització adreçat als joves que promou la Fundació Montblanc

El tàndem Medinilla-Grau, durant el visionat d'algunes escenes de la ficció 'Nosaltres'
MG
Un fotograma de la web sèrie 'Nosaltres', protagonitzada per Paula Jornet i amb la participació de l'actriu montcadenca Fenda Drame, en segon pla
El tàndem creatiu Roger Grau i Maria Medinilla

Els directors i guionistes Maria Medinilla, de Montcada i Reixac, i Roger Grau, de Santa Perpètua de Mogoda, presenten el 22 de gener a la Filmoteca de Catalunya 'Nosaltres', una web sèrie que planteja temes com el bullying, la relació amb els pares, l’amistat, les discriminacions de gènere, el racisme i les xarxes socials des d'una perspectiva femenina. El treball s'emmarca en un projecte educatiu de la Fundació Montblanc per a la promoció de la dona que té com a principal objectiu sensibilitzar els joves sobre problemàtiques que els afecten. La sèrie es penjarà en una plataforma educativa a la qual podran accedir gratuïtament els centres de primària i els instituts de Catalunya que vulguin utilitzar aquest recurs audiovisual per tractar a classe els temes que planteja.

El tàndem creatiu Medinilla-Grau va rodar aquesta sèrie bilingüe de cinc capítols –d'entre 5 i 10 minuts cadascun– el passat mes d'octubre en el temps rècord de quatre dies i amb un equip reduït de persones, entre les quals hi ha dues montcadenques més: l'actriu Fenda Drame, que va debutar a la sèrie de TV3 'Merlí', i l'estudiant de cinema Elena Prado, que va fer d'ajudant de direcció. La major part de les escenes es van filmar al col·legi Sant Marc de Sarrià, que va col·laborar cedint espais i figurants d'entre els seus alumnes. 

La sèrie narra la història de Laura –interpretada per la cantant i actriu de 'La Riera' de TV3, Paula Jornet–, una adolescent que veu com el seu món s'enfonsa quan es publica a les xarxes socials una informació sobre ella que compromet la seva reputació. Com a resultat de la viralitat d’aquesta publicació, els seus companys i amics la deixen de banda i comencen a fer-li bullying. El camí que haurà de seguir la protagonista per superar aquesta situació és la trama argumental de la sèrie, escrita i dirigida pels dos creadors. Medinilla, que també va assumir la tasca de producció, ha destacat que, "en tractar-se d'un material audiovisual, pot resultar un bon punt de partida per abordar aquests temes tan sensibles amb els adolescents". El projecte ha comptat amb la col·laboració de l'empresa Atrápalo Social.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari