Èxit de la Gran Rua de Carnaval

Bruixes, arlequins, guerrers, sirenes, trols i pirates van ser alguns dels personatges escollits per les 17 comparses participants

La fantasia, els lluentons i les plomes van protagonitzar la Gran Rua de Carnaval 2018 que va desfilar aquest dissabte per Montcada en una tarda de baixes temperatures. L'intens fred no va impedir que la gent sortís al carrer a gaudir del gran espectacle de l'any, especialment al punt final del recorregut, el Sambòdrom, on no hi cabia ni una agulla. Bruixes, arlequins, guerrers, sirenes, trols i pirates van ser alguns dels personatges escollits per les 17 comparses participants.

Tres de les comparses van coincidir en el tema, tot i ser molt diferents les unes de les altres. Amb el títol 'Under the sea', l'escola d'anglès April va vestir els seus components de sirenes i reis Neptuns i, amb un nom idèntic però en castellà, 'Bajo el mar', l'escola Grisdance es va inspirar en diferents criatures marines com les sardines, els pops i les meduses, encapçalades per la carrossa d'una sirena. En els dos casos, la pel·lícula 'La Sirenita' va ser el referent estètic. En canvi, 'The queens of the sea', de l'escola Cirqs Dance Studio, tenia una vessant més mitològica amb tocs orientals.

La comparsa de l'Associació Cultural Endansa, amb la disfressa 'Els caçadors de bruixes', va apostar pel món de la màgia i els encanteris amb una col·lecció de bruixes i bruixots i insectes gegantins. L'Associació Cultural Escènica Jyms va presentar 'Sweet Carnaval', una creació inspirada en el món de les llaminadures, amb predomini del vermell i el blanc. La comparsa 'Thirteen Gold', de Terra Nostra, va ser la més acolorida amb 'Stampida', un homenatge a l'estètica de les tribus d'indis americans i al seu animal emblemàtic, el bisó.

L'Associació Cultural La Gralla va desfilar amb la disfressa 'Balla amb la por!', basada en la coneguda pel·lícula de Pixar 'Monstruos S.A' (2012), mentre que el grup Terra Nostra Queens es va inspirar en la comèdia musical d'animació 'Trolls' (2016). La Unió s'Engresca i Els Increïbles, de Mas Rampinyo, van desfilar amb sengles exèrcits de fantasia: 'Els guerrers del sol', amb què va celebrar el desè aniversari com a comparsa, i 'Xi'an', en referència als famosos guerrers de terracota trobats a la ciutat xinesa. L'Ampa Reixac va optar per l'elegància del Carnaval venecià amb la disfressa 'Ball de màscares' i una colla de bufons i arlequins de totes les edats. Per la seva banda, l'Ampa de la Salle –la més nombrosa, amb 165 components–, va recrear una estètica hivernal amb 'El regne del gel'.

El grup de sevillanes Xic Centre Cívic L'Alzina va viatjar en el temps amb la disfressa 'Vuelven los sesenta', i l'Associació d'Equatorians Residents a Montcada (ASERM), es va traslladar a les illes del Pacífic amb 'Hawaianas y sus delirios'.

Tres comparses van participar a la Rua 2018 per primera vegada. El grup Daleqvoy, vinculat a una escola de dansa del municipi i format per una vintena de persones, va desfilar al ritme de salsa amb la disfressa de ballarins cubans; l'AV Font Pudenta-Muntanyeta va debutar amb la creació 'Els guerrers de Haiku', amb motius orientals i el grup 'A mi no me aplaudas', de Can Sant Joan, ho va fer vestit de pirates.

Clica aquí per veure tots els vídeos del carnaval

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari