El Museu amplia l’espai dedicat al món íber i estrena nous recursos

La inauguració de la remodelació, iniciada fa gairebé un any, tindrà lloc aquest dimarts (19h)

Després de prop d’un any tancat al públic general, el Museu Municipal reobrirà les seves portes el 24 d’abril amb una nova distribució dels espais i l’estrena de nous recursos didàctics (19h). La sala dedicada al món íber s’ha ampliat aprofitant l’espai que abans ocupava la recepció. “Això ens ha permès exposar nous materials de les últimes campanyes de gran valor, especial­ment els que vam localitzar a l’àrea sagrada del jaciment”, explica la directora del Museu, Mercedes Duran. 
 L’altre canvi important és que la sala dedicada a la Montcada rural s’ha reorganitzat per donar cabuda al nou material sobre la nissaga dels Montcada que va donar al Museu el 2016 un descendent de la branca siciliana de la família, Danilo Moncada Zarbo di Sòria. “És un llegat de gran trascendència per recuperar la memòria històrica del municipi a l’Edat Mitjana”, ha remarcat Duran.
La nova exposició permanent sobre els íbers també disposa de nous recursos per fer més entenedor el discurs museugràfic per al públic infantil, com ara audiovisuals d’animació i noves il·lustracions, i mitjans específics per a les persones amb alguna dispacitat sensitiva com ara una maqueta tàctil del poblat o dossiers­ d’interpretació del contingut de les sales en el sistem Braïlle de lectura. Aquestes novetats són possibles gràcies al programa ‘La Mirada Tàctil’, que promou la Diputació de Barcelona.  La reforma ha tingut un cost de 25.000 euros sufragats per l’Ajuntament.
El cap de setmana de Festa Major es faran visites guiades a la nova exposició permanent. També s’aprofitarà la caminada popular a Les Maleses per fer una segona recreació històrica de la vida quotidiana al poblat, amb la participació d’alumnes de l’INS Montserrat Miró i voluntaris del Museu.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari