Explosió de confeti per obrir el programa festiu

L’Espai Poblet obre portes amb la festa Fluorled

Unes noies, gaudint del confetti inaugural a la plaça de l'Església
Laura Grau

Aquesta tarda s'ha inaugurat la Festa Major 2018 amb una cercavila de la Zebrass Marxing Band, que ha transcorregut de punta a punta del carrer Major, l'animació del xouman Pep Callau i una explosió de confetti des del balcó de l'Auditori Municipal a càrrec de les autoritats municipals. L'acte ha finalitzat amb una actuació del grup de música a la plaça de l'Església, plena a vessar de gent (veure àlbum de fotos)

La programació d'avui continua a l'Espai Poblet, on hi ha instal·lades una dotzena de carpes d'entitats i associacions. Aquesta nit, a partir de les 23.30h, hi haurà la Festa Fluorled dels punxadiscos Adrià Ortega i Marsal Ventura, que faran ballar el públic fins a altes hores de la matinada. També aquest vespre, els carrers s'ompliran dels participants del Correbars 2018, que organitza el Casal Popular El Brot.

Tornen els carrers temàtics; els dies 19 i 20 hi haurà el carrer del joc i el 21, el carrer del circ. Una de les actuacions destacades al carrer Major serà 'Còsmix', el dia 19, a les 12 h; i 'Esquerdes', el dia 21, a les 12h. Com a propostes plenament consolidades al programa de festes, tornen la cantada d'havaneres, la trobada tradicional, el concert de l'Orquestra Maravella –que ja té les entrades exhaurides–, el correfoc, la trobada de puntaires i el focs artificials de fi de festa, que enguany canvien d'ubicació. Per poder gaudir de l'exhibició, el públic no s'haurà de situar davant de la passarel·la de la Salle, sinó a l'alçada de la carrer Bonavista –a l'avinguda de la Ribera. En aquesta edició s'afegeix un nou espai, el Parc Antiga Cerveseria (carrer Montiu), que acollirà el concert de 'Venancio y los jóvenes de antaño', el diumenge, a les 12.30 h.

Demà a la nit, l'Espai Poblet acollirà els concerts d'Itaca Band i Pachawa Sound i l'actuació del punxadiscos local Mr. Djroccat, i el dia 20, Hotel Cochambre i els montcadencs Ladilla Rusa. Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Pel que fa a les a les activitats esportives, una de les activitats destacades serà la 'Montcada Game Party', un campionat de videojocs que tindrà lloc el dia 20, al pavelló Miquel Poblet. Un any més hi haurà bàsquet, senderisme, petanca, escacs, korfbal i la tradicional Milla Urbana. Per Festa Major també hi haurà una nova oportunitat de conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües. També destaca la representació de l'obra de teatre 'Espectacular espectacle', a càrrec del grup de teatre de La Salle, el dia 20, a les 18 h, al Teatre Municipal –amb entrades exhaurides.

Les entitats que dinamitzaran l'Espai Poblet rebran, un any més, formació perquè tothom la gaudeixi amb llibertat de la festa, en base al protocol sobre violències sexistes que es va posar en marxa l'any passat. També hi col·labora el Punt d'Assessorament sobre Addiccions (PASSA), per tal de donar missatges sobre prevenció en el consum d'alcohol i substàncies estupefaents. Tota la informació del programa es troba a www.montcada.cat i un any més, apareixerà actualitzada a l'aplicació per a telèfon mòbil 'Montcada i Reixac'.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari