Edició especial de la ‘Ruta de les esglésies amagades’

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, el 12 i 13 d’octubre obriran portes diversos temples vallesans, entre els quals hi ha el de Sant Pere de Reixac

Fotografia de família d'autoritats i representants d'entitats dels quatre municipis que coordinen la 'Ruta de les Esglésies amagades'
Premsa/Ajuntament
L'Església de Sant Pere de Reixac, en una imatge nocturna
L'església de Sant Pere de Reixac, en una imatge nocturna

Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès i Sant Fost de Campsentelles organitzen una edició especial de la 'Ruta de les esglésies amagades', amb motiu de les jornades europees de patrimoni, que se celebraran els dies 12 i 13 d'octubre. El primer dia, obriran portes les esglésies de Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost), a les 10h, i Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), a les 12h. L'endemà, a les 10 h, hi haurà la visita a Santiga (Santa Perpètua), mentre que la ruta clourà a Santa Maria de Gallecs (Mollet), a les 12h. Representants dels consistoris i de les entitats implicades en el projecte van presentar conjuntament la proposta el 3 d'octubre, en un acte celebrat a la Casa de la Vila de Montcada i Reixac.

La 'Ruta de les esglésies amagades' és una iniciativa dels quatre ajuntaments per difondre el patrimoni arquitectònic i l'art romànic del Vallès. Els temples que hi formen part tenen com a denominador comú que van ser l'epicentre de les seves comunitats fins que la història i el desenvolupament urbà va atorgar un paper principal a d'altres temples, transformant-se en esglésies de segona línia. El projecte es va posar en marxa al 2015, a iniciativa del Centre d'Estudis Molletans (Mollet del Vallès), el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) de Santa Perpètua de Mogoda –representants del qual hi van participar també a l'acte de presentació– i Amics de Cabanyes, de Sant Fost de Campsentelles, amb el suport dels respectius ajuntaments. Aquest 2018 s'hi han incorporat el Museu Municipal i l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

D'altra banda, les jornades de patrimoni a Montcada i Reixac inclouen la visita teatralitzada 'A tota màquina!', a la Casa de les Aigües, el  diumenge 14 d'octubre, a les 12h. Les persones que hi vulguin assistir han de reservar plaça enviant un correu a [email protected]. En aquesta ocasió, la visita és gratuïta.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari