Al voltant de 700 montcadencs van participar a les sortides teatrals que organitza l’Abi durant el 2018

L’activitat, de caràcter mensual, es va posar en marxa al 2016 amb l’objectiu de fomentar l’afició al teatre

El públic montcadenc que va assistir a 'L'hostalera', representada al teatre de la Biblioteca de Catalunya
TC

La plaça Lluís Companys de Montcada centre és el punt de sortida de l'autocar que cada mes trasllada a Barcelona les persones que s'apunten a les sortides al teatre que proposa l'Abi –excepte els mesos d'agost i setembre. L'activitat es va posar en marxa de forma regular el maig de 2016 de la mà de Teia Compte, una gran aficionada al teatre i membre del jurat dels Premis Butaca de teatre. Des d'aleshores, s'ha convertit en una cita imprescindible per als aficionats montcadencs al teatre, amb el valor afegit que es tracta d'una sortida col·lectiva –que permet abaratir el preu de l'entrada– i garanteix el transport de tornada a les hores que ja no hi ha servei de tren. Segons Compte, "el criteri que seguim és programar obres de qualitat, ja sigui de petit o gran format, a sales diferents i amb textos, actors i directors de cert prestigi, apostant per la diversitat de gèneres i fugint dels formats més comercials". Una de les obres més sol·licitades va ser el darrer muntatge de la companyia El Tricicle, que va obligar a fletar dos autocars per donar cabuda a les prop de cent persones que s'hi van apuntar. En total, al llarg del 2018, l'Abi va portar als teatres de Barcelona prop de 700 persones, una mitjana de 70 persones al mes, tenint en compte que l'activitat no es fa ni al juliol ni al setembre.

Les sortides de l'Abi al teatre es reprendran el 24 de gener amb l’espectacle ‘Jane Eyre’ que representen els actors Ariadna Gil i Abel Folk al Teatre Lliure de Gràcia. Les places ja estan esgotades. La proposta del febrer serà ‘La tendresa’, d'Alfredo Sanzol, una coproducció de T de Teatre i Dagoll Dagom al Teatre Poliorama. I al març, s'ha programat 'La reina de la bellesa', de Leenane, a la Biblioteca de Catalunya. El preu de l'activitat, entre 25 i 30 euros, inclou l'entrada al teatre i el desplaçament. Els tiquets es poden comprar al Cafè Colon de l'Abi i a la perruqueria Mestres del carrer Major, on també s'informarà els interessats sobre les propostes programades en els propers mesos.

La responsable cultural de l'Abi també anima els aficionats al teatre a participar al Club 'Llegir Teatre' que organitza un cop al mes la Biblioteca Elisenda de Montcada en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya. L'activitat proposa la lectura d'algunes de les obres que programa el TNC, el debat sobre el text i la posterior assistència a l'espectacle.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari