Fenda Drame actua a ‘Los otros Gondra’, al Teatro Español de Madrid

L’actriu montcadenca interpreta la filla adoptiva d’una família basca marcada pel passat en un muntatge dirigit per Josep Maria Mestres

Fenda Drame, a l'esquerra, amb Sonsoles Benedicto i Cecilia Solaguren
Sergio Parra
Fenda Drame, de 23 anys, interpreta una nena de 15 anys filla adoptiva d'una família basca

Fenda Drame actua fins al 27 de febrer al Teatre Español de Madrid l’obra ‘Los otros Gondra (relato vasco)’, dirigida per Josep Maria Mestres a partir del text de Borja Ortiz de Gondra. L'actriu montcadenca, de 23 anys i veïna de Mas Rampinyo, interpreta el paper d'una nena de 15 anys adoptada per una família basca. El text, que va guanyar el Premi Lope de Vega l'any passat, és la continuació de 'Los Gondra', obra del mateix autor que recollia un segle de la història d'Euskal Herria a través del tempestuós passat de la seva família amb elements autobiogràfics i de ficció. En aquesta segona part, el dramaturg enfronta quatre personatges que encarnen les diferents posicions que avui dia es poden trobar a la societat basca sobre el passat. Fenda Drame representa la nova generació "que s'enfronta al dilema d'enterrar el passat perquè li resulta aliè o intentar canviar les coses", ha explica l'actriu, entusiasmada amb el projecte.

Drame va ser escollida pel director després d'un càsting fet a Barcelona per trobar una actriu negra que donés vida a aquesta adolescent adoptada. Des del passat mes de novembre, viu a Madrid on s'hi estarà fins que acabin les representacions. "Aquest paper suposa una gran oportunitat, ja que surto a moltes escenes i tinc força text", ha explicat la jove, que actualment està acabant els estudis d'animació sociocultural i turística. L'obra farà gira pel País Basc i, probablement, per altres comunitats autònomes durant aquest any.

La jove va debutar a la primera temporada de la popular sèrie ‘Merlí’ de TV3, primer com a figurant i després amb un petit paper secundari. També va participar a la websèrie de la montcadenca Maria Medinilla i Roger Grau 'Nosaltres', i a dues obres de microteatre representades a Barcelona. La seva passió per la interpretació va començar mentre estudiava a l'INS Montserrat Miró, on va fer un curs amb l'actor montcadenc Víctor Bea.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari