Laia Mullor, finalista als Premis Círculo Rojo 2019 amb el conte ‘El gato gris’

L’autora montcadenca, de 28 anys, utilitza la tècnica de dibuix japonesa Sumie en les il·lustracions del seu primer llibre

Laia Mollor, amb un exemplar del seu llibre 'El gato gris', a la Biblioteca Elisenda de Montcada
Laura Grau
Laia Mullor, amb el conte infantil que l'ha donat a conèixer

La montcadenca Laia Mullor, de 28 anys, és una de les tres finalistes dels Premis Círculo Rojo 2019 en la categoria infantil amb el conte 'El gato gris. Un camino de luces flotantes', publicat recentment per aquest segell d'autoedició, un dels que més llibres publica anualment a Europa. La gala de lliurament de premis tindrà lloc el 8 de febrer a l'Auditori de Roquetas de Mar (Almeria). "Mai hagués pensat que el meu llibre seria seleccionat com a finalista entre tantes i tantes publicacions", diu Mullor, que veu recompensada així la seva dedicació al dibuix i l'escriptura de forma totalment autodidacta. 

El conte de Mullor, pensat per a infants d'entre 5 i 7 anys, narra la història d'un gat anomenat Shiro que decideix emprendre un viatge per trobar la seva amiga Sora, nom que en japonès significa cel, una de les metàfores del relat. Durant el trajecte, coneixerà altres personatges com Arata, un simpàtic ratolí que fa origamis; Hikari, una guineu bondadosa i Ryu, un gat golafre i una mica egoista, però amb bon cor. Tant els noms dels personatges com el tipus de dibuixos estan inspirats en la cultura japonesa per la qual l'autora sent una gran fascinació.

Mullor ha desenvolupat les seves creacions a partir del Sumie, una tècnica de dibuix monocromàtic en tinta negra de l'escola de pintura xinesa que va ser introduïda al Japó a mitjan del segle XIV. "Arran de la pràctica d'aquesta tècnica, l'he anat transformant i desenvolupant fins crear la meva pròpia marca, el Sumie Tamashi Art", explica l'autora, qui ret homenatge en el conte a la seva mascota, que va morir al 2017 a causa d'una malaltia. "Va ser un fort cop per a mi i vaig decidir fer un conte en què ell fos el protagonista perquè el seu record romanguès", afegeix Mullor. A més de la tinta negra, utilitza tocs vermells, "en referència al mite japonès sobre el fil roig que connecta tots aquells que estan destinats a trobar-se". La jove creadora ja té enllestit un altre conte amb la mateixa editorial, que publicarà al febrer, i ha anunciat la seva participació a la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil que viurà Montcada el 23 de febrer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari