Cristina Egea publica el seu primer poemari ‘El jardín de los leones’

La jove montcadenca debuta en el món literari amb un recull de poemes que tenen la solitud com a fil conductor

Cristina Egea (Montcada i Reixac, 1993) amb un exemplar del llibre 'El jardín de los leones'
Laura Grau

Cristina Egea, veïna de Montcada centre de 25 anys d’edat, ha publicat recentment el seu primer llibre de poesia, titulat ‘El jardín de los leones’, amb l’editorial independent Ediciones en Huida (Sevilla), que aposta per autors novells en llengua castellana. Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Egea va començar escrivint prosa com afició fins que al 2015, arran d’una ruptura sentimental, va endinsar-se en el món de la poesia i, al 2018, va trobar una editorial interessada a publicar els seus escrits.

La solitud és el fil conductor del poemari dividit en tres capítols: ‘Semillas’, ‘Los leones’ i ‘Crepúsculos’ –aquest últim format per dos textos de prosa poètica. “La solitud és un tema que em toca de prop perquè, des de petita, he patit atacs d’ansietat i, tot i tenir gent que m’estima a prop, quan entres en crisi, has de passar el mal tràngol tu sola, ha explicat la jove, que encapçala cada capítol del llibre amb una cita de tres autors que admira: Mercè Rodoreda, Goethe i la poeta coetània seva, Bárbara Butragueño.

El títol del llibre, ‘El jardín de los leones’, és un homenatge a la seva època d’estudiant a l’INS Montserrat Miró, quan en una classe de grec ella i els seus companys van traduir de forma incorrecta un fragment de les faules d’Isop. “La traducció no tenia cap sentit en el context, però a la professora li va fer gràcia i va dir que era un bon títol per un llibre”, recorda Egea, qui anys després ha fet realitat el suggeriment de la mestra. El llibre es pot comprar al web de l'editorial www.edicionesenhuida.es. Alguns dels seus poemes es poden llegir al blog creat per ella mateixa www.celebratethepain.blogspot.com.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari