La primera Fira del Llibre reuneix escriptors, il·lustradors, editorials i rondallaires

Té lloc aquest dissabte a la biblioteca Elisenda i al Teatre Municipal, amb activitats per a tots els públics

La Biblioteca Elisenda i el Teatre Municipal acolliran el 23 de febrer la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil, d’11 a 14h i de 17 a 20h. Durant tota la jornada es faran desenes d’activitats per mostrar tots els àmbits que abasta aquest gènere. Es tracta d’una de les cites destacades del programa de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil que promouen l’Ajuntament i les biblioteques. La Fira comptarà amb la presència d’una dotzena d’editorials, de l’associació ‘Àlbum Barcelona’ –que agrupa 22 editorials– i de 13 il·lustradors. Actors de la companyia Teatrada Musical amenitzaran la jornada amb la recreació de diferents personatges de contes.

Durant tot el matí s’aniran succeint diferents activitats com un taller de contes i titelles a càrrec d’Ester Banyoles (11.15h); les presentacions dels llibres Monstruari, un recopilatori de relats per a públic juvenil amb Alícia Gili, Mercè Bagaria, Ferran d’Armengol i Sergi G.Oset (11.30h); una nova edició de Liliana, d’Apel·les Mestres, amb l’actualització del text a càrrec de Teresa Duran (12.30) i El gato gris, de l’autora i il·lustradora montcadenca Laia Mullor, finalista dels Premis Circulo Rojo (13.15h). La rondallaire Rosa Fité farà una sessió especial de L’hora del conte per als més petits (12h).

A la tarda hi haurà més presentacions de llibres i taules rodones. El Museu donarà a conèixer la publicació de caràcter divulgatiu ‘Viu les Maleses amb l’Alícia i l’Orisos’, editada per l’Ajuntament (17h); Gemma Garcia Vilardell parlarà del seu llibre Així de cop i volta… sense avisar i per sorpresa (17.30h); es presentarà la saga de novel·les de fantasia, aventura i humor Kandigir i joves creadors protagonitzaran una taula rodona sobre la creació al Teatre Municipal (17h). Per al públic infantil, hi haurà durant la tarda l’espai d’experimentació ‘Llegir amb els 5 sentits’ i la sessió ‘Con­tes desex­plicats’, a càrrec del grup Vivim del Cuentu. La regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA), confia que “la fira sigui un esdeveniment molt participatiu i la primera de moltes edicions més”. Per a l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), “aquesta cita ha de convertir Montcada en l’epicentre de la literatura infantil i juvenil a la comarca”.

Jornada sobre noves narratives il·lustrades

Les biblioteques de Montcada i Reixac organitzen una jornada professional sobre noves narratives il·lustrades el 23 de febrer en el marc de la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil, acte central de l’Any LiJ. L’activitat, que es farà durant el matí a l’Auditori Municipal, s’adreça a bibliotecaris, mestres, educadors, narradors, autors i gent del món del llibre i promoció de la lectura entre infants i joves en general. Hi prendran part com a ponents reconeguts professionals d’aquest àmbit, com Martin Salisbury, Alexis Deacon, Teresa Duran i Ana G. Lartitegui. Podeu consultar el programa en aquest link.

 

Deixa un comentari