Andreu Fàbregas impulsa un cicle de xerrades sobre jazz

La primera tindrà lloc aquest divendres al Cafè Montcada (22h)

Andreu Fàbregas, als estudis de Montcada Ràdio, emissora amb la què col·labora des de fa 17 anys fent el programa 'Camps de cotó'
Laura Grau
Andreu Fàbregas, responsable del programa 'Camps de cotó', de Montcada Ràdio

El crític de jazz Andreu Fàbregas i el propietari del Cafè Montcada Ernest Fortuño posen en marxa un cicle de xerrades sobre el jazz obert a la població. La primera sessió tindrà lloc aquest divendres 22 de febrer, a les 22h, en aquest establiment del carrer Major. “La nostra idea és fer sessions mensuals de caràcter divulgatiu amb l’objectiu d’apropar el jazz al gran públic d’una manera amena i didàctica”, ha explicat Fàbregas, que acompanyarà les seves explicacions amb vídeos i audicions de temes que han marcat la història d’aquest estil de música nascut als Estats Units. “Volem fugir de l’erudició i apostar pels continguts multimèdia com a mitjà per entendre la història i l’evolució del jazz”, ha indicat el crític musical, que dirigeix el programa ‘Camps de cotó’ de Montcada Ràdio des de l’any 2000.

Precisament el cicle de xerrades es dirà ‘Camps de cotó 2.0’, nom que vol reforçar la diversitat de suports i materials que s’oferirà als alumnes. El crític musical reconeix que la proposta és “un experiment arriscat”, però confia atraure el públic que vulgui explorar nous territoris musicals. Fàbregas, que va cursar estudis musicals, té una llarga trajectòria com a divulgador, tasca que el va fer mereixedor del Premi Honorífic de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya l’any 2009.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari