Èxit de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil, amb força assistència de públic

La Biblioteca Elisenda i el Teatre Municipal van acollir dissabte desenes d’activitats per a tots els públics

La Fira del LLibre Infantil i Juvenil va incloure un ampli programa d'activitats al llarg de tot el dissabte
Sílvia Alquézar

La Biblioteca Elisenda i el Teatre Municipal han acollit aquest dissabte la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil, que ha atret una gran afluència de persones. Durant tota la jornada, s’han fet desenes d’activitats per mostrar tots els àmbits que abasta aquest gènere. Es tracta d’una de les cites destacades del programa de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil que promouen l’Ajuntament i les biblioteques. La Fira ha comptat amb la presència d’una dotzena d’editorials, de l’associació ‘Àlbum Barcelona’ –que agrupa 22 editorials– i de 13 il·lustradors. Actors de la companyia Teatrada Musical han amenitzat la jornada amb la recreació de diferents personatges de contes.

Durant tot el matí s’han fet diferents activitats com un taller de contes i titelles a càrrec d’Ester Banyoles; les presentacions dels llibres Monstruari, un recopilatori de relats per a públic juvenil amb Alícia Gili, Mercè Bagaria, Ferran d’Armengol i Sergi G.Oset; i El gato gris, de l’autora i il·lustradora montcadenca Laia Mullor, finalista dels Premis Circulo Rojo. La rondallaire Rosa Fité ha fet una sessió especial de L’hora del conte per als més petits, que ha aplegat força infants. 

A la tarda hi ha hagut més presentacions de llibres i taules rodones. El Museu Municipal ha donat a conèixer la publicació de caràcter divulgatiu ‘Viu les Maleses amb l’Alícia i l’Orisos’, escrita pel montcadenc Jaume Moreno -col·laborador del Museu- amb il·lustracions de José Cubera i editada per l’Ajuntament. El llibre, el primer d’una trilogia sobre temes històrics del municipi, té com objectiu difondre entre la població infantil l’activitat científica i arqueològica sobre el jaciment ibèric Les Maleses. “Amb aquest llibre us convido a gaudir de la lectura d’un conte i, alhora, entendre que Montcada és un lloc ple d’història i vida”, ha comentat l’autor. Per la seva banda, Gemma Hidalgo, del Museu Municipal, ha comentat que el volum “és una gran oportunitat perquè les noves generacions s’endinsin en la lectura i puguin fer un passeig per la nostra història, que hem anat descobrint amb la col·laboració de moltes persones del municipi”, ha dit Hidalgo, que ha coordinat la publicació juntament amb la directora del Museu, Mercedes Duran, qui ha avançat que el 4 d’abril es presentarà el segon llibre de la trigologia, que se centrarà en la història medieval de Montcada. A l’acte també han assistit la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, i l’alcaldessa, Laura Campos, ambdues d’ICV-EuiA. Campos ha destacat que aquest llibre “transmet entre les joves generacions que Montcada és molt més que una ciutat dormitori, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural i fomentant l’autoestima com a poble”

A la tarda també ha tingut lloc la presentació del llibre ‘Així de cop i volta…sense avisar i per sorpresa’ a càrrec de la seva autora, Gemma Garcia. “El conte parla d’aprendre a posar límits, a saber dir que no quan veiem que ens han envaït el nostre espai privat”, ha explicat. Entre les activitats de tarda també hi ha hagut una taula rodona protagonitzada per joves creadors sobre la saga de novel·les de fantasia, aventura i humor Kandigir. Per al públic infantil, ha aplegat molt públic l’espai d’experimentació ‘Llegir amb els 5 sentits’ i la sessió ‘Con­tes desex­plicats’, a càrrec del grup Vivim del Cuentu.

Jornada sobre noves narratives il·lustrades

Les biblioteques de Montcada i Reixac han organitzat una jornada professional sobre noves narratives il·lustrades aquest dissabte al matí en el marc de la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil, acte central de l’Any LiJ. L’activitat, que ha tingut lloc a l’Auditori Municipal, s’adreçava a bibliotecaris, mestres, educadors, narradors, autors i gent del món del llibre i promoció de la lectura entre infants i joves en general. Hi pres part com a ponents reconeguts professionals d’aquest àmbit, com Martin Salisbury, Alexis Deacon, Teresa Duran i Ana G. Lartitegui.

(veure àlbum de fotos)

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari