‘Els Contes d’en Sergi’ s’acomiaden després de vint edicions

El concurs, creat en memòria del jove Sergi Gómez, viurà aquest divendres l’últim acte de lliurament de premis a l’Auditori Municipal (18h)

Sergi Gómez, a final dels noranta
CJLB
Pedro Gómez, davant de dibuixos del concurs
Foto de família dels premiats a la darrera edició del concurs 'Els Contes d'en Sergi'

Després de vint edicions, el Centre Juvenil La Ballesta ha decidit posar punt final al concurs de contes que va convocar per primera vegada al 1999 per recordar la figura de Sergio Gómez, mort un any abans a l’edat de 25 anys. Gómez era un jove vinculat al món del lleure a qui li agradaven molts els contes com a eina per relacionar-se amb els infants i potenciar la seva creativitat. Aquest va ser l’origen del certamen, que va impulsar un grup d’amics i familiars, constituïts primer com a grup Blau i, mes tard, com a Centre Juvenil La Ballesta. L’Auditori Municipal acollirà el 12 d’abril a les 18h l’últim acte de lliurament de premis. Una de les persones que va promoure la iniciativa va ser el seu germà, Pedro Gómez.

Per què s’ha decidit posar punt final als Contes d’en Sergi?
Creiem que l’objectiu plantejat pel concurs s’ha cobert amb escreix en aquests vints anys. D’una banda, hem fet un homenatge a la figura del Sergi, que quedarà per sempre en el record dels més de 15.000 nens i nenes que han pres part en el concurs i de l’altra, hem aconseguit fomentar l’escriptura de contes entre la canalla, amb qui ell se sentia tan a gust. Tot i que s’acaba el concurs, l’entitat continuarà existint amb la intenció d’organitzar noves activitats de caire cultural.
Havíeu imaginat arribar a les vint edicions quan vau convocar la primera?
Realment no pensàvem que la iniciativa tindria tan bona resposta entre les escoles, ni que arribaríem a publicar 21 llibres de contes escrits i il·lustrats per nens de Montcada. A més, el contes s’han distribuït per escoles i entitats i, fins i tot, a biblioteques d’hospitals com la Vall d’Hebron. Aquest és un llegat que quedarà per sempre. Això ens fa sentir orgullosos de la feina feta. 
Com serà l’últim acte de lliurament de premis?
Volem que sigui un acte especial i diferent de tots els anteriors, on no només lliurarem els premis i presentarem el llibre dels contes premiats en aquesta edició, sinó també el volum recopilatori dels millors relats dels últims 10 anys. També volem reconèixer el paper de totes les escoles que s’ha implicat en el concurs. En aquest comiat, comptarem amb un mestre de cerimònies especial,­ l’actor Pep Callau que animarà l’acte, acompanyat d’un pianista. També hem preparat una exposició i un vídeo que recorda el Sergi i repassa la trajectòria del concurs en imatges. I algunes sorpreses més que no volem desvetllar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari