Montcada acollirà la I Trobada de Colles Castelleres del Vallès Occidental

La diada es farà a la plaça de l’Església i comptarà amb les actuacions de les colles de Montcada, Rubí, Castellar, Cerdanyola i Terrassa

Els castellers de Montcada han aixecat avui per primer cop un 3 de 6 amb agulla
Arxiu/Pilar Abián
Els teules seran els amfitrions de la I Trobada de Colles Castellers del Vallès, esdeveniment que es vol recuperar
Els castellers de Montcada no han tornat a les places des de l'inici de la pandèmia
Una de les actuacions de la colla a la plaça de l'església amb motiu de la Festa Major
Els Castellers celebren aquest any el cinquè aniversari de la seva refundació com a colla
La colla de Montcada ja escalfa motors per la nova temporada
Una de les actuacions de 2015 a la plaça de l'Església de Montcada
Els Castellers promocionaran la seva sctivitat durant aquest mes de juliol a diferents barris

Montcada i Reixac acollirà la 1a Trobada de Colles Castelleres del Vallès Occidental aquest dissabte 25 de maig a la plaça de l’Església amb la participació de les entitats de Rubí, Castellar del Vallès, Terrassa, Cerdanyola i Montcada. L’acte, que començarà a les 18h, s’emmarca en el programa commemoratiu del cinquè aniversari de la refundació dels Castellers de Montcada i Reixac. Segons el president de la colla local, Salvador Urpí, la trobada reunirà mig miler de persones i “serà un gran festa oberta a tothom a qui li agradi el món dels castells”. Urpí ha avançat que els teules intentaran fer una torre de sis, construcció que està entre les seves majors fites assolides.

Als anys noranta, la colla teula va ser pionera en l’organització d’aquesta trobada vallesana, que va acabar per extingir-se després de més d’una dotzena d’edicions.­ “Volem establir les bases per tornar a consolidar de nou aquest projecte, que va ser creat­ per dur-se a terme de forma itinerant dintre de les poblacions de la comarca i per marcar un punt important en el calendari casteller”, ha explicat la colla en un comunicat. Una vegada finalitzada la diada castellera, la celebració continuarà als exteriors del pavelló Miquel Poblet, on se celebrarà un sopar de germanor. La festa comptarà amb música en directe i sessió de punxadiscos fins a les 3 de la matinada. També s’instal·larà una pantalla gran per veure en directe la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el València, que començarà a les 21h.

Les següents cites dels montcadencs seran les festes majors de Montcada, el 9 de juny, i de Can Sant Joan, el 15. La colla també ha confirmat la seva actuació a Sant Sebastià (País Basc) el proper mes de juliol, conjuntament amb la colla de Diables de Can Sant Joan. Actualment, el grup està format per una vuitantena de persones, xifra que encara és insuficient. Urpí fa una crida entre els nens, joves i adults perquè s’apuntin a l’entitat, que assaja els dimarts a les 18.30 i els divendres, a les 20h, a l’escola Mitja Costa, a l’espera que s’inauguri el nou espai sociocultural que l’Ajuntament està fent darrera del pavelló Miquel Poblet.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari