La Bibliopiscina, una novetat per als banyistes de la piscina del centre

El nou servei funcionarà els dimarts i dijous al matí i pretén dinamitzar espais de lectura fora de les instal·lacions

Nens i nenes del Casal d'estiu han visitat la Bibliopiscina
Laura Grau
La Bibliopiscina ha entrat en funcionament aquest matí

Amb el nom de Bibliopiscina, les biblioteques de Montcada i Reixac han posat en marxa un nou servei que pretén promoure la lectura entre els usuaris de la piscina de la Zona Esportiva Centre. El servei funciona els dimarts i dijous, d’11.30h a 13.30h, i s’allargarà fins l’1 d’agost. “És una experiència pilot per veure quina resposta té, tant entre els adults com els joves i els nens”, ha explicat la coordinadora de les biblioteques, Gisela Ruiz.

La Bibliopiscina s’adreça a les persones usuàries­ de la piscina i té per objectiu ampliar el servei de biblioteca durant l’estiu, dinamitzar espais de lectura fora de les instal·lacions de les biblioteques, fer arribar la lectura a nous públics, incrementar-ne el nombre d’usuaris durant l’estiu i col·laborar amb l’Institut Municipal d’Esports (IME) en la dinamització de la piscina d’estiu. 

Per poder gaudir de l’espai de lectura informal, els infants han de seguir algunes normes com estar secs –per tal que els llibres no es mullin– i portar la tovallola si volen seure a les màrfegues que s’han habilitat. Només es farà préstec de documents a qui porti el carnet de la biblioteca i el retorn del material no cal que es faci a la Bibliopiscina, també es podrà lliurar a qualsevol de les dues biblioteques –l’Elisenda o la de Can Sant Joan.  A banda de l’espai de lectura i de consulta, la Bibliopiscina oferirà activitats paral·leles per al públic infantil. Els dies 9 i 16 de juliol, s’ha programat una sessió d’endevinalles i acudits (12.30h). Els dies 2, 4, 12, 18 i 25 de juliol i l’1 d’agost es faran jocs de taula (12h) i, el 23 de juliol, una activitat al voltant del llibre ‘El Punt’, de Peter H. Reynolds, un conte per motivar i fer créixer l’autoestima dels més petits (12.30h).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari