Més de 300 persones participen al concurs d’enigmes lingüístics ‘Endevina-la’

Els premis van ser lliurats dimarts a la Fundació Cultural

La regidora de Cultura, M. Rosa Borràs, lliurant un dels premis del concurs Endevina-la
Laura Grau
Jordi Esteban, autor dels enigmes del concurs, va fer una xerrada ahir la tarda a la Fundació Cultural amb motiu del lliurament de premis del concurs Endevina-la
Els guanyadors del sorteig del concurs Endevina-la, amb els xecs-regal

El concurs d’enigmes lingüístics ‘Endevina-la’, promogut pel Servei Local de Català (SLC), ha registrat una elevada participació, amb un total de 310 persones que han presentat més de 600 butlletes. El certamen va comptar amb la col·laboració del departament de Comerç de l’Ajuntament i de 95 botigues de les associacions­ Montcada Centre Comerç (MCC) i de Can Sant Joan, on es van distribuir les paperetes amb els jeroglífics. Entre els encertants, es van sortejar un val per un curs de català de 45 hores i tres vals de compra per valor de 150, 100 i 50 euros cadascun. Els guanyadors van ser Judith Abelló, César Vilagut, Concepción Arrabal i Asunción Juventeny, que van recollir els premis ahir la tarda en un acte organitzat a la Fundació Cultural Montcada.

Els premis van ser lliurats per la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs (ERC); la dinamitzadora de l’MCC, Núria Jané; la representant de l’associació de comerciants­ de Can Sant Joan, Montse Ochoa, i l’autor del llibre Mots amagats. 500 enigmes per descobrir. 500 motius per somriure, Jordi Esteban, d’on s’han extret els enigmes del concurs. Aquest professor jubilat, especialista en la didàctica de la llengua catalana, va reivindicar l’idioma “com una eina de gran plasticitat apta per jugar-hi, fent servir sobretot la imaginació”. En aquest sentit, Esteban es va referir a la tradició popular de les endevinalles, els embarbussaments i les frases fetes, “que són fruit de la inventiva de la gent i que s’han conservat generació rere generació”.  Maika García, del SLC, va destacar l’elevada participació al concurs, que tenia com a objectiu difondre l’ús del català al comerç.

Seccions:

Deixa un comentari