La Fundació Cultural presenta l’Arxiu Històric Digital de Montcada

El nou portal ja està en actiu i conté més de 8.000 documents i 4.000 fotografies, la majoria donades per socis i veïns

Antoni Orihuela, llegint un text, acompanyat de Ricard Ramos
Laura Grau
Una de les 4.104 fotografies que integren l'arxiu digital de la Fundació Cultural
La portada del número 39 de 'Quaderns' i el seu article central estan dedicats a recordar la seva presidenta i fundadora, Núria Cervera, que va morir l'estiu passat

Ja es pot consultar el nou Arxiu Històric Digital de la Fundació Cultural Montcada, que conté més de 8.000 arxius i més de 4.000 fotografies, la majoria donades per socis de l'entitat i veïns del municipi. L'arxiu, d'accés lliures i gratuït, es va presentar el 19 de desembre a la seu de la Fundació Cultural, que culmina així una ingent tasca per traslladar al format digital els milers de documents i imatges que ha acumulat durant els més de trenta anys de la seva existència.

L'acte també va servir per presentar el número 39 de la revista de divulgació històrica 'Quaderns' que, en  aquesta edició, dedica la portada i el seu article principal a una de les fundadores de l'entitat i Filla Predilecta del municipi, Núria Cervera –que va morir el passat el 31 d'agost. La publicació també repassa la història del Travimo, explica l'origen de la Font del Ferro i fa un recorregut pels aplecs sardanistes locals. També hi ha una semblança de l'actor Sebastià Costa durant la seva estada a Montcada. Finalment, es va inaugurar el pessebre i es va brindar per les festes i l'Any Nou.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari