Onze autors han parlat de llibres i confinament al programa d’entrevistes en directe

Adrià Salas, Núria Gago, Juan Antonio Masoliver, Sònia Hernádez, Jordi Amenós, Àlex Mesa, Antonio Alcántara, Jaume Moreno, Laia Mullor, Laila EMA i Laura Balcell han participat en la iniciativa

Els 11 autors que han participat en un Sant Jordi des d'Instagram

Per primera vegada en la seva història, Montcada ha celebrat la diada de Sant Jordi de forma virtual, amb activitats proposades per l’Ajuntament i també per les entitats, destinades a gaudir d’aquesta tradició tan arrelada a Catalunya, malgrat la situació de confinament i a l’espera que es pugui celebrar el 23 de juliol.

Una de les propostes del consistori ha estat el programa d’entrevistes en directe mitjançant l’Instagram Live amb escriptors de Montcada o que hi tenen alguna vinculació. Les connexions al matí han començat amb l'entrevista al montcadenc Jordi Amenós, que ha publicat dos llibres -'Com és la lluna?' i 'D'on venen les idees'- adreçats a un públic infantil i familiar. Amenós, que té una escola terapèutica a Barcelona, ha comentat que "la ficció és una via de retornar a la part més humana de les persones" i ha defensat la importància de "jugar a fer històries com una manera d’expressar el que no podem manifestar".  El segon convidat del programa ha estat Àlex Mesa, que fa dos anys va publicar la seva novel·la 'Perder el tiempo', una història d'amor i desamor amb tints filosòfics. Segons Mesa, “la pandèmia ha posat de manifest la fantasia que tenim el control total sobre les nostres vides”.

També ha intervingut al programa l’escriptora Sònia Hernández, periodista i autora de la novel·la ‘El lugar de la espera’, qui ha defensat els llibres “com un refugi mentre duri la situació” i ha reivindicat els llibres d’artista, “que compaginen bona literatura amb obres d’art”. El crític i escriptor José Antonio Masoliver, ha parlat sobre el seu darrer llibre 'Desde mi celda', un repàs de la seva trajectòria vital “en que també hi ha ficció, que és com he viscut la vida. La ficció la pots manipular i canviar i és més fàcil que la vida real", ha dit Masoliver, nebot de l'humanista Juan R. Masoliver, que vivia a Vallençana. La franja matinal d’entrevistes ha acabat amb Núria Gago. L'actriu i escriptora ha parlat d'alguns dels seus projectes professionals que han quedat interromputs, com l'enregistrament de la sèrie 'Com si fos ahir'. També ha fet alusió al seu llibre 'Quiéreme mucho', amb el que va guanyar el premi Azorín fa dos anys. Gago ha aprofitat per reivindicar el paper de la gent gran, amb un paper rellevant a la seva novel·la. "Són els protagonistes d'un període molt important de la nostra història i no els hem de relegar a un segon lloc", ha dit.

Una de les estrelles de la tarda ha estat Adrià Salas, cantant i compositor de La Pegatina, que ha debutat com a escriptor amb el llibre de poemes ‘Salsa’, format per 150 poemes escrits en català i en castellà. El volum, de 170 pàgines, compta amb les acolorides il·lustracions del l’artista Joan Negrescolor. “Estic molt content de publicar el meu primer llibre i poder-ho fer amb la llibertat que m’han donat els editors”, ha dit Salas, qui reconeix que se sent més lliure escrivint poemes que cançons, “ja que en el primer cas, estàs condicionat per la durada, el ritme i la melodia, mentre que en la poesia fas el que vols i és un acte més íntim”.

Durant la franja de la tarda, també han participat altres autors com Antonio Alcántara, veí de Can Sant Joan, que ha parlat del llibre ‘Profesionales del circo social. 12 meses, 12 historias’, escrit a quatre mans amb Aïda Ballester; l’escriptora i aquarel·lista Laia Mullor, que prepara una novel·la juvenil amb il·lustracions; Jaume Moreno, col·laborador del Museu Municipal, que ha publicat el llibre ‘100 mitos’ sobre la mitologia clàssica adaptada als infants; la jove Laila EMA, de 16 anys, que ha parlat sobre la novel·la ‘Siete días’, una obra de ciència ficció de to romàntic. I Laura Balcell, professora de  l’escola La Salle i aficionada a l’escriptura, que va guanyar el segon premi del 5è Concurs de Relats Curts Ploma Els Quatre gats.

A la franja matinal, les entrevistes les han conduït les periodistes Laura Grau i Sílvia Díaz, de Montcada Comunicació i Premsa i Protocol, respectivament. A la tarda, s’han alternat Anabel Baños i Gisela Ruiz, de les biblioteques de Montcada. Totes les entrevistes es poden consultar en aquest link.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari