La febre de les Escape Rooms arriba a Montcada

Les tres sales de joc ubicades al municipi tenen intenció de col·laborar per atraure més públic

Edu García, responsable d’‘Inmortal Room: el Diamante de Almas’, la primera Escape que va obrir
Sergi Frisach
Antonio Montero, de ‘Cadena Perpetua’, a punt d’obrir les seves portes al carrer Montiu
Els tres responsables de l’Escape Room ‘Delirium Xperience’, inspirada en el film ‘L’exorcista’
Estàs tancat en una habitació i disposes d’un temps limitat per escapar-ne. Per fer-ho, has de superar una sèrie de reptes que posaran a prova la teva capacitat d’observació, enginy i treball en equip. Aquesta és la mecànica bàsica del joc d’escapada en viu, més conegut com Escape Room. Aquest fenomen, que ha generat una gran comunitat de seguidors arreu del món, també ha arribat a Montcada, on en poc temps han sorgit tres propostes diferents.
 
‘Inmortal Room’
Ubicat al carrer Can Castells de Mas Rampinyo, aquest negoci el van posar en marxa a final del 2018 quatre persones d’una família aficionada a les Escape Rooms. “Després de jugar la primera, no vam poder parar. Vam fer un bloc i va sortir la idea de crear-ne una pròpia”, explica el seu responsable, Edu García. També anomenada ‘El Diamante de Almas’, és una sala amb dues opcions: la versió de misteri i la de por. Recomanen l’entrada a nens a partir de 13 anys i els menors han de venir acompanyats d’un adult. La declaració de l’estat d’alarma, el passat mes de març, va frenar unes expectatives excel·lents. “Ara ens hem tornat a posar en marxa, però el ritme és més lent que abans”, comenta García.
 
‘Cadena perpetua’
Situada al carrer Montiu del Centre –on estava l’antiga biblioteca municipal–, aquesta Escape Room està a punt d’obrir portes. El seu impulsor és Antonio Montero que, després de provar diverses experiències com a jugador, hi va veure una oportunitat de negoci. Els participants a aquesta Escape Room, apta per a tots els públics, han de complir una arriscada missió en un camp de concentració d’un dels països més hermètics del món. El confinament va arribar un mes abans de començar les proves. “Gràcies a la comprensió del propietari, hem aguantat, aprofitant els tres mesos per introduir millores”, explica Montero.
 
‘Delirium Xperience’
Aquesta Escape Room, a l’avinguda Catalunya, proposa una experiència de terror psicològic i sensorial a partir d’una història d’espiritisme i exorcismes. “Ens encanten els jocs de terror i som fanàtics de la pel·lícula ‘L’exorcista’, en la qual ens hem inspirat”, explica Sergi Bonito, un dels tres responsables de ‘Delirium’. El negoci es va inaugurar  l’1 de març, després d’un mes de prova. L’aturada de tres mesos per la pandèmia els ha permès perfeccionar l’experiència a nivell de terror. “Hem donat un gir considerable i notem la millora a través de la resposta dels jugadors”, afegeix Bonito. És una proposta apta per a tots els públics, però no recomanada per a dones embarassades ni per a persones amb claustrofòbia. 
 
Col·laboració 
Els responsables de les tres sales, molt ben valorades entre el públic als blocs especialitzats i a les xarxes socials, estan en contacte amb la idea de col·laborar i recomanar-se recíprocament.  “En aquest tipus de negoci, el client ve una vegada i no acostuma a tornar. Per tant, no hi ha la competència que pot haver-hi entre altres tipus d’establiment com un bar, per exemple”, explica Montero, qui creu que cal aprofitar la coincidència de tres propostes a Montcada perquè el municipi formi part de les rutes d’Escape Rooms que existeixen a Catalunya i l’Estat espanyol i que mouen un important volum de públic, disposat a desplaçar-se. Les tres Escape Rooms són molt curoses amb el compliment de la normativa sobre la Covid-19 per oferir als participants una experièn­cia segura i gratificant.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari