Fusionar l’art i la història

La Casa de les Aigües fa jornada de portes obertes i atrau amants del dibuix i la pintura urbana

Vista de la façana de la Casa del Maquinista amb la tècnica 'sketching'
Maria Moncal
Després de fer una visita guiada al conjunt modernista, els participants han dibuixat el complex en una jornada matinal

Descobrir la Casa de les Aigües de Montcada, conèixer la importància de la instal·lació modernista, i passar el matí recorrent-la mentre immortalitzes una part del patrimoni local en una làmina amb la tècnica del dibuix.

Així ha estat l’experiència que ha viscut un centenar de persones aquest cap de setmana en la sessió de portes obertes que ha organitzat el Museu Les Maleses, coincidint amb les Jornades Europeus del Patrimoni. “No coneixia el conjunt modernista, ni havia sentit ni vist mai res. Va ser una sorpresa perquè no m’esperava la conjunció de tants elements diferents, com l’arquitectura modernista, industrial i eclèctica, la maquinària de vapor i l’entorn enjardinat”, explica Carles Baiges, arquitecte de professió qui admet que li va costar triar l’espai a dibuixar.

Maria Moncal, una altra de les participants, ja havia visitat fa uns anys el recinte patrimonial i ha destacat la bona organització de l’activitat. “Em va agradar tornar, aquest cop vaig gaudir dibuixant la casa del Maquinista per la seva façana”, ha reconegut a La Veu.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari