Dani Vilana participa al festival Art&Gavarres amb un projecte en homenatge a les pedres

El jardiner i paisatgista és autor de l’obra “In memoriam petrae”

L'obra de Vilana es troba a l'espai conegut com les pedreres de Girona
Dani Vilana
Els cèrcols de botes de vi amb base de tronc de castanyer encerclen els principals edificis religiosos de Girona
Dani Vilana, davant de la seva obra des d'on es té una vista panoràmica de Girona

El jardiner i paisatgista montcadenc Dani Vilana és un dels 23 artistes que participen al Festival internacional d'art i paisatge de les Gavarres 2020 que organitza el Consorci del massís, juntament amb set municipis –Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera, Mont-ras, la Bisbal i Cruïlles. L’obra de Vilana es titula “In memoriam petrae” i es pot veure a les Pedreres de Girona, sota la Torre d’Alfons XII. L’artista ha volut homenatjar les pedres que van ser arrencades del seu lloc d’orígen per ser utilitzades com a material de construcció amb una composició feta amb troncs de castanyer i cèrcols de botes de vi.
“Hem volgut representar la buidor que van deixar les pedres quan van ser traspassades amb uns cercles que ens emmarquen aquesta absència i que estan direccionats a cadascun dels edificis religiosos de la ciutat, on aquelles que van ser extretes de la pedrera reposen o varen reposar en el seu dia”, ha explicat Vilana qui ha comptat amb el suport d’alumnes del centre de formació Laberint d’Horta, on dona classes de jardineria i paisatgisme. L’autor ha volgut lloar l’organització del Festival per la seva empenta en aconseguir tirar endavant el projecte malgrat el difícil context marcat per la pandèmia de la Covid-19.

 

Art i natura

Art & Gavarres és un certamen que relaciona art i natura per donar a conèixer l’espai natural protegit del massís i posar-lo en valor. Els artistes participants creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals, que són visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les acaba esborrant. L’edició d’enguany va arrencar el 5 de setembre i clourà el 31 de desembre. L’obra “In memoriam petrae” no és l’única de Vilana que es pot veure a Girona on l’artista montcadenc ha dissenyat diferents rotondes i espais verds de la capital.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari