Posposat fins a la primavera l’espectacle conjunt de la mostra Montcada a Escena

La impossibilitat d’assajar per la normativa anticovid ha impedit que es pugui estrenar aquesta tardor

'La venganza de Don Mendo' va cloure la mostra Montcada a Escena 2019
Arxiu/Pere de Lamo
'La venganza de Don Mendo' va ser l'espectacle conjunt que va cloure la mostra Montcada a Escena 2019

La darrera tanda de restriccions de la Covid-19 han obligat l'Ajuntament a anul·lar l'espectacle teatral que s'havia d'estrenar aquesta tardor per compensar la suspensió de la mostra de grups locals Montcada a Escena. Tot i que el muntatge, de caràcter itinerant i a l'aire lliure, estava pensat per ajustar-se al màxim a la normativa sanitària, finalment la Regidoria de Cultura i les companyies participants han considerat més convenient posposar-lo. L'espectacle, titulat provisionalment 'Sainets (desconfinats)', s'havia de representar els dies 29 de novembre i 13 de desembre, però la impossibilitat d'assajar en les tres últimes setmanes, fa impossible la seva estrena. "Ens sap molt greu, però haurem de confiar que les condicions canviïn per poder-lo fer a la primavera", ha explicat el tècnic de Cultura i director del muntatge, Climent Sensada.

La idea del nou muntatge de carrer, format per quatre sainets, és apropar el teatre als barris, a semblança dels 'cómicos de la legua', del segle XVI, utilitzant un escenari mòbil equipat tècnicament per recòrrer els diferents barris. El primer dia, passaria per Can Sant Joan, La Ribera i Montcada Centre; i el segon, per Can Cuiàs, Terra Nostra i Mas Rampinyo. Els textos escollits són adaptacions de 'Las aceitunas', de Lope de Rueda; 'La fablilla del secreto bien guardado', d'Alejandro Cason; 'Sainet dels estudiants', d'Andreu Amat i 'El castell de focs', de Karl Valentin. 

En l'obra està prevista la participació d'una quarantena de persones, entre actors i personal de suport, dels grups Tea345, Teatrac, La Salle Montcada, Dèria, Sayuc, Titelles, Teatroia't, La Finestra Estràbica, Teatrada Musical, Tam Taller (nou grup) i exalumnes de l'Aula de Teatre.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari