Subvenció de l’AMB per millorar l’entorn de la Casa de la Mina

El projecte costarà 380.000 euros que sufragaran al 50% l’Àrea i l’Ajuntament

El Consell Metropolità ha aprovat subvencionar al 50% amb l'Ajuntament i a través del fons FEDER europeu el projecte per millorar l'entorn de la Casa de la Mina que costarà 380.000 euros. La intervenció s'inclou en el Pla de restauració i millora de parcs amb valor patrimonial de l'AMB i inclou: l'ampliació de la vorera i remodelació de l'escala que connecta l'edifici amb l'avinguda de la Unitat; l'entorn immediat del Rec Comtal; l'adequació de les dunes; l'aprofitament del canal per regar els jardins del parc, i restauració dels elements arquitectònics. L'actuació no inclou les filtracions que hi ha a l'edifici provocades pel Rec i l'origen de les quals l'Ajuntament està investigant per tal de resoldre la problemàtica.

"Aprofitem totes les oportunitats que tenim al nostre abast, com en aquesta ocasió els fons FEDER a través de l'AMB, per ajudar a recuperar el nostre patrimoni", ha assenyalat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

El parc de les Aigües –ubicat entre els barris de la Ribera i Can Sant Joan–, es va inaugurar l'any 1992 i és de titularitat metropolitana. L'espai inclou dos equipaments emblemàtics com són la Casa de la Mina, des d'on el Rec Comtal surt un tram a la superfície per tornar-se a amagar camí de Barcelona, i la Casa de les Aigües, edifici modernista que acull l'antiga estació d'extracció i bombeig d'aigües de l'aqüífer del Besòs per a l'abastir la ciutat comtal que va estar en funcionament des del 1878 fins al 1987.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari