‘Montcada màgica’ reuneix tretze relats de fantasia sobre espais del poble

L’artista Ana Gawlowska il·lustra el nou llibre de l’autor montcadenc Miguel Ángel Salamero

Gawlowska i Salamero, davant de la Casa de les Aigües, escenari d’un dels contes del llibre
Laura Grau

Per primera vegada Miguel Ángel Salamero (Almacelles, 1952) s’endinsa en el gènere dels relats fantàstics per mostrar-nos que la vida està plena de màgia, tot i que, de vegades, no som capaços de veure-la. Aquesta és la premisa de ‘Montcada Màgica’, un llibre de 13 contes en català i en castellà il·lustrats per l’artista polonesa Ana Gawlowska (Kowary, 1978), qui recrea mons paral·lels i personatges fantàstics amb els seus dibuixos fets amb bolígraf negre. “La publicació és el resultat d’una simbiosi creativa, ja que alguns dibuixos han inspirat els relats i també a l’inrevès”, explica Salamero, qui destaca que els lectors descobriran una altra Montcada, a cavall entre la fantasia i la realitat.

La Casa de les Aigües, el Rec Comtal, El Turó, els antics ‘lavaderos’ i el Pla de Reixac són alguns dels escenaris en què s’ambienten les històries del llibre, que també tenen un rerefons històric i un caràcter divulgatiu. “No puc evitar que em surti la vena de professor”, assenyala aquest mestre jubilat, veí de Can Sant Joan i aficionat a l’escriptura.

Gawlowska, llicenciada en Belles Arts, viu des de fa cinc anys a Can Sant Joan, on col·labora amb el projecte Cultura i Barri. És coneguda pels seus treballs amb el vidre, la joieria i la pintura. “Des de l’adolescència he sentit l’impuls de dibuixar de manera instintiva”, ha dit l’artista, qui considera un plaer ­haver participat en aquest projecte. El llibre, del qual se n’han editat un centenar d’exemplars, es pot aconseguir a través de la pàgina de Facebook ‘Montcada Màgica’, que han creat els dos autors per donar-lo a conèixer. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari